Sari la conținut

Noua generație Renault Zoe este aici


stranger

Postări Recomandate

Noua generaÈie Renault Zoe este aici: hatchback-ul electric a primit un motor de 136 CP, autonomie de 390 kilometri Èi numeroase îmbunÄtÄÈiri la interior - Poza 1

Renault a prezentat luni noua generație a hatchback-ului electric Zoe, care a primit un motor de 136 de cai putere, un acumulator cu autonomie de 390 de kilometri și numeroase îmbunătățiri de design, în special la interior.

 

După o serie de informații neoficiale și o primă fotografie "scapată" pe internet, noua generație Renault Zoe a fost dezvăluită luni.


Conform așteptărilor, constructorul francez a operat numeroase noutăți la aproape toate capitolele, începând cu designul exterior și continuând cu o serie de îmbunătățiri majore la interior. De asemenea, Renault a îmbunătățit motorul electric și autonomia bateriei.

 

Din punct de vedere al designului, noua generație Zoe a primit modificări estetice în special în partea frontală, la nivelul capotei și a formei barei frontale de protecție, care are inserții cromate, în timp ce logo-ul Renault are dimensiuni mai mari. O altă noutate este reprezentată de farurile LED cu semnătură în forma literei C, similară cu cea de pe celelalte modele lansate recent de Renault.

 

992721l-545x272-n-6e60c38d.jpg

 

 

În partea din spate, stopurile sunt LED și oferă o semnătură luminoasă dinamică de la centru spre exterior, în timp ce jantele sunt mai moderne și sunt disponibile în versiuni de 15 inch, 16 inch și 17 inch. În total, Zoe poate fi comandat în 9 nuanțe de caroserie, dintre care 3 sunt complet noi: Bleu Celadon, Rouge Flamme şi Blanc Quartz.

 

663927l-545x347-n-c7c15a52.jpg

 

Până acum, interiorul lui Zoe era considerat mai degrabă spartan, însă lucrurile se schimbă radical pe noua generație. Pentru instrumentarul de bord, inginerii francezi au introdus un ecran cu diagonala de 10 inch disponibil inclusiv pe nivelul de bază, iar acesta oferă informații utile pentru șofer cu privire la o serie de parametri specifici conducerii în regim electric. În plus, în cazul versiunilor echipate cu sistem de navigație, pe ecran sunt afișate și indicațiile GPS.

 

220611l-545x347-n-3d7f1ae7.jpg

 

Instrumentarul de bord digital este completat de un ecran multimedia cu diagonală de 9.3 inch poziționat vertical în partea centrală a plansei de bord. De aici, șoferul controlează principalele setări ale mașinii, inclusiv sistemele de asistență sau Renault Easy Link, și își poate conectasmartphone-ul la mașina datorită compatibilității cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto. Nu în ultimul rând, calitatea și finisajul materialelor pentru planșa de bord au fost îmbunătățite.

 

507801l-545x347-n-86d23b37.jpg

 

Pentru schimbătorul de viteze controlat electronic, Renault a apelat la un buton cromat cu fațete din satin și decorat cu logo-ul ZE care permite schimbarea rapidă a modelului de condus.

 

Alte noutăți introduse la interior sunt încărcarea wireless a telefonului, două prize USB pentru scaunele din spate și plafon cu iluminare LED.

 

Noua generație Renault Zoe va fi disponibilă în două versiuni de motorizare. Prima dintre ele este R110, care utilizează un motor de 80 kW (109 CP) introdus cu un an în urmă pe generația precedentă și care oferă un cuplu de 225 Nm.

 

Versiunea de top mizează pe un motor de 100 kW (136 CP) și a primit numele R135. Acesta are un cuplu de 245 Nm care îi permite să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde, în timp ce intervalul de la 80 km/h la 120 km/h este realizat în 7.1 secunde, viteza maximă fiind de 140 km/h.

 

O altă noutate introdusă de Renault este modul de rulare "B mode", care permite șoferului să conducă cu o singură pedală, fără să mai apese pedala de frână, funcție disponibilă în prezent și pe modele precum BMW i3 și Nissan Leaf. Astfel, mașina decelerează mai repede, imediat ce șoferul eliberează pedala de accelerație, iar acest mod de condus este util în special în mediul urban.

 

664039l-545x347-n-6e9446b0.jpg

 

Renault a adus o serie de îmbunătățiri și la nivelul autonomiei. Astfel, bateria oferă acum o capacitate de 52 kWh, în ciuda faptului că are aceleași dimensiuni ca acumulatorul de 40 kWh de pe generația precedentă. Acumulatorul are în total 192 de celule și o masă proprie de 326 de kilograme. Creșterea capacității a permis și îmbunătățirea autonomiei oficiale până la 390 de kilometri conform standardului WLTP, astfel că a crescut cu circa 20% comparativ cu generația precedenta.

 

O altă noutate importantă se referă la modul de încărcare al bateriei. Astfel, pe lângă conectorul Type 2 care permite încărcarea bateriei cu curent alternativ (AC) cu până la 22 kW, Renault a introdus și un conector Combo CCS care permite încărcarea cu curent continuu (DC) la stații de încărcare până la 50 kW.

 

674813l-545x347-n-a0b0ae6c.jpg

 

Renault nu menționează durata unei încărcări complete, însă susține că 30 de minute de încărcare la 50 kW sunt suficiente pentru a obține o autonomie de aproximativ 150 de kilometri. Între timp, o încărcare de o oră la o stație de 22 kW asigură o autonomie de 125 de kilometri, iar utilizarea unei stații de 11 kW necesită două ore pentru aceeași autonomie. În schimb, la folosirea unui wall box casnic de 7 kW, încărcarea completă a bateriei durează 9 ore și 25 de minute.

 

Nu în ultimul rând, Renault Zoe este disponibil și cu o gamă variată de sisteme de asistență, printre care se numără Lane Keep Assist, Lane Departure Warning, Automatic Emergency Braking, Overspeed Prevention, Automatic Parking Brake sau Auto Hold.

 

 

 

  • QHl1txQ.png

 

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.