Sari la conținut

Laptopul cu 128GB RAM îți arată apogeul performanței în 2019: cât costă ”monstrul”


Dolixec

Postări Recomandate

lenovo-thinkpad-p73-official_03-1170x658

 

Există de mult timp laptopuri performante, stații de lucru sau sisteme cărabile pentru gaming. Lenovo ThinkPad P73 ar putea fi însă primul care îți oferă 128GB RAM, din fabrică.

 

 

În momentul în care vânezi un computer portabil care să facă față celor mai pretențioase sarcini și să țină locul unei stații de lucru tradiționale, investiția într-un laptop poate să atingă cote alarmante. Chiar și atunci însă, până acum, un notebook nu putea să ofere aceleași performanțe precum un desktop. Adevărata excepție de la regulă vine de la Lenovo. Este intitulată Lenovo ThinkPad P73 și poate fi achiziționată cu până la 128GB RAM.

 

”Micuțul” din imaginile alăturate ascunde la interior cele mai noi tehnologii de la Intel și NVIDIA, iar rezultatele sunt spectaculoase. Faptul că îl poți achiziționa cu un mediu de stocare SSD de până la 6TB sau 128GB RAM reprezintă cireașa de pe tort.

 

Ca aceste particularități să fie posibile, vorbim de un monstru cu un ecran de 17 inci, cu o grosime de 25 milimetri în cel mai gros punct și o greutate totală de 3,4 kilograme. Aceste specificații exterioare sunt destul de similare cu cele ale unui sistem portabil de gaming, dar performanța este cu mult peste ceea ce se găsește pe piață.

 

În funcție de buget, poți cumpăra un Lenovo ThinkPad P73 cu un procesor Intel Core i7 sau i9. Opțional, poți face saltul la un Intel Xeon cu opt nuclee. Memoria folosită este de tip SO-DIMM și ai la dispoziție patru sloturi pentru a ajunge la totalul de 128GB. La interior, are trei sloturi M.2 pentru SSD-uri care includ suport și pentru Intel Optane. Acestea pot fi configurate în RAID-O, RAID-1 și RAID-5.

 

Chipsetul grafic este un NVIDIA RTX 5000, cel mai rapid GPU pentru laptopuri din lume în acest moment. Panoul folosit este un 4K IPS LCD certificat Dolby Vision HDR. Conectica include un port USB-C 3.1 Gen1, două porturi USB-C Thunderbolt 3, trei porturi USB-A 3.1 Gen1, Gigabit Ethernet și HDMI 2.0. Prețul de start pentru un Lenovo ThinkPad P73 de ultimă generație începe de la 1849 de dolari

 

SURSA

Editat de Dolixec
  • Like 1

76561198319006379.png

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.