Sari la conținut

Rușii l-au copiat pe Elon Musk și le-a ieșit un moment dureros de penibil


stranger

Postări Recomandate

 

După ce SpaceX a lansat o mașină în orbită în 2018, rușii nu par să vrea să se lase mai prejos. Numai că abordarea lor e una low cost.

 

După cursa spațială de secolul trecut, între Rusia și Statele Unite pare să se fi născut o nouă competiție. De data aceasta, protagoniștii sunt SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, și Roscosmos, agenția spațială rusă.

 

La începutul lui 2018, SpaceX a trimis în spațiu o mașină adevărată, o Tesla Roadster roșie, care încă orbitează în jurul Pământului. Acum, cei de la Roscosmos vor să arate că pot și ei. Agenția spațială rusă a lansat și ea o mașină în atmosferă, doar că aceasta nu e nici pe departe vreo Tesla sau ceva asemănător.

 

De fapt, mașina nici nu e una reală, ci este decupată din carton. Partea și mai amuzantă e că la „bordul” mașinii se află chiar șeful Roscosmos, făcut și el din carton.

 

Spre deosebire de vehiculul trimis în spațiu de SpaceX, mașina rușilor n-a ajuns foarte departe. Aceasta a ajuns la o altitudine de 150 de kilometri în atmosferă, la o viteză de 80 de kilometri pe oră. Mașina a rămas în aer destul de puțin, doar pentru vreo 16 ore. A aterizat apoi, la 2.000 de kilometri depărtare de locul lansării, undeva între Mongolia și China.

  • Agenția spațială rusească versus SpaceX

Statutul de superputere a spațiului cosmic al Rusiei a cam apus, iar reușitele tot mai spectaculoase ale companiei americane SpaceX cam dau bătăi de cap rușilor.

 

La puțin peste un an de la lansare, mașina lui Elon Musk a parcurs o distanță mai lungă decât orice vehicul din istorie. A întrecut numărul de kilometri pe care îl au în total toate drumurile de pe suprafața Pământului. Lungimea totală a drumurilor de pe planetă ajunge la 65 de milioane de kilometri. În comparație, Tesla Roadster trimisă de SpaceX în spațiu a parcurs peste 807 de milioane.

  • HxvdFjs.png

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.