Sari la conținut

Ferrari renunță, dar nu se predă: Scuderia nu mai face apel la penalizarea lui Vettel


stranger

Postări Recomandate

Ferrari renunÈÄ, dar nu se predÄ: Scuderia nu mai face apel la penalizarea lui Vettel, dar strânge dovezi prin care anuleze sancÈiunea - Poza 1

 

Ferrari a renunțat la intenția de a face apel la penalizarea suferită de Sebastian Vettel în cursa din Canada, însă strânge dovezi noi prin care să anuleze sancțiunea în urma căreia germanul a ratat victoria.
 

Ferrari a anunțat la sfârșitul Marelui Premiu al Canadei că intenționează să facă apel la penalizarea de cinci secunde primită de Sebastian Vettel în timpul cursei, în urma căreia pilotul german a pierdut victoria în favoarea lui Lewis Hamilton.


Cu toate acestea, Ferrari a decis să renunțe la ideea formulării unui apel, în condițiile în care termenul limită expiră joi. Potrivit unor surse neoficiale, decizia Scuderiei are la bază o prevedere din Codul Sportiv Internațional, potrivit căreia o echipă nu are dreptul de a face apel la o decizie care a fost luată în timpul cursei. Cu alte cuvinte, un apel făcut de Ferrari urma să fie respins înainte de a fi judecat.

 

Pe de altă parte, o serie de surse apropiate Scuderiei susțin ca Ferrari caută noi dovezi prin care să anuleze penalizarea. De altfel, regulamentul FIA prevede că o penalizare toate fi contestată în cazul în care apar dovezi noi cu privire la nevinovăția acesteia, chiar dacă a fost dictată în timpul cursei.

 

Prin urmare, inginerii caută date telemetrice prin care ar putea convinge forul mondial că Vettel a primit pe nedrept penalizarea de 5 secunde în urma căreia a pierdut victoria. De asemenea, o altă veste bună pentru Ferrari este că echipa poate depune contestația respectivă în maxim 14 zile de la publicarea rezultatelor finale, adică până în ziua cursei de pe circuitul de la Paul Ricard.

 

Un purtător de cuvânt al Ferrari a confirmat că echipa caută noi dovezi. "Încă lucrăm la asta și colectam mai multă dovezi", a declarat un purtător de cuvânt al echipei italiene.

  • QHl1txQ.png

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.