Sari la conținut

Explozie la o stație de încărcare cu hidrogen în Norvegia


stranger

Postări Recomandate

Explozie la o staÈie de încÄrcare cu hidrogen în Norvegia: Toyota Èi Hyundai au suspendat vânzÄrile de maÈini electrice alimentate cu hidrogen - Poza 1

 

O explozie la o stație de încărcare cu hidrogen din Norvegia a determinat închiderea tuturor stațiilor din țară, în timp ce vânzările lui Toyota Mirai și Hyundai Nexo au fost suspendate până la identificarea cauzelor.

 

Mai mulți constructori auto mizează pe dezvoltarea puternică a segmentului de mașini electrice alimentate cu hidrogen, în special datorită faptului că alimentarea cu hidrogen durează la fel de mult ca alimentarea cu carburanți clasici, comparativ cu timpii mai mari necesari pentru încărcarea bateriilor.


Cu toate acestea, o explozie care a avut loc luni la o stație de alimentare cu hidrogen din Norvegia a scos la iveală o serie de probleme logistice cu care se confruntă acest segment, în contextul în care numărul stațiilor de încărcare este limitat.

 

Pentru moment, cauza exploziei nu este cunoscută, motiv pentru care operatorul a decis să închidă temporar toate stațiile de alimentare cu hidrogen din țară. "Este prea devreme să speculăm care este cauza. Prioritatea noastră este siguranța statiilor. Ca măsură de precauție, am suspendat activitatea la celelalte 10 stații până aflăm mai multe informații", au anunțat reprezentanții companiei Nel Hydrogen, care administrează rețeaua.

 

În plus, în urma acestei decizii, Toyota a suspendat vânzările modelului electric alimentat cu hidrogen Mirai, iar o măsură similară a fost adoptată și de Hyundai pentru modelul Nexo. Decizia are la bază atât o măsură de siguranță, cât mai ales faptul că noii propritari nu ar avea practic unde să încarce mașinile. Între timp, actualii proprietari de Toyota Mirai vor primi la schimb alte mașini.

 

În ciuda acestor probleme, oficialii Toyota insistă că tehnologia mașinilor electrice alimentate cu hidrogen este sigură.

 

"Asta nu schimbă opinia noastră despre hidrogen și este important să scoatem în evidență că mașinile alimentate cu hidrogen sunt la fel de sigure ca mașinile obișnuite. Rezervoarele de hidrogen sunt atât de robuste încât rezista și la gloanțe", menționează oficialii constructorului japonez.

  • QHl1txQ.png

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.