Sari la conținut

Vettel a obținut în Canada primul pole position din acest sezon în fața lui Hamilton!


stranger

Postări Recomandate

Vettel a obÈinut în Canada primul pole position din acest sezon în faÈa lui Hamilton! Leclerc Èi Ricciardo, pe a doua linie a grilei - Poza 1

 

Sebastian Vettel a obținut sâmbătă la Montreal primul pole position al sezonului după ce l-a învins pe Lewis Hamilton cu două zecimi de secundă, în timp ce Charles Leclerc și Daniel Ricciardo ocupă a doua linie a grilei de start.

 

Marele Premiu al Canadei reprezenta una dintre primele oportunități pentru Ferrari pentru a pune presiune pe Mercedes în acest sezon, datorită avantajului oferit de unitatea de propulsie pe liniile drepte lungi.


Sebastian Vettel a confirmat acest lucru în calificările de sâmbătă, când a obținut primul său pole position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:10.240. Este abia al doilea pole position al Scuderiei Ferrari din această campanie, după cel realizat de Charles Leclerc în Bahrain.

 

Germanul l-a învins cu două zecimi de secundă pe Lewis Hamilton, în timp ce Leclerc a completat performanța Scuderiei cu un loc trei.

 

Renault a reușit să producă o surpriză după ce Daniel Ricciardo a încheiat calificările pe locul 4, cea mai bună performanță a echipei franceze în acest debut de sezon. Australianul a reușit astfel să-l învingă pe Pierre Gasly (Red Bull) și, mai ales, pe Valtteri Bottas, care a ocupat doar poziția a șasea. Finlandezul de la Mercedes a derapat la prima încercare din Q3, penru ca apoi să comită o serie de greșeli la a doua încercare.

 

Nico Hulkenberg va lua startul de pe locul șapte în al doilea monopost Renault, din fața lui Lando Norris și Carlos Sainz (ambii Renault), în timp ce Kevin Magnussen a pătruns în Q3 și va pleca de pe 10.

 

Vettel, Hamilton, Leclerc și Bottas vor lua startul cu pneuri medium, compoziția utilizată în a doua parte a calificărilor, în timp ce restul piloților din top 10 vor începe cu cauciucuri soft.

 

În mod ironic, pilotul celor de la Haas își datorează rezultatul unui accident suferit în ultimele secunde din Q2 care a generat apariția steagurilor roșii. Din cauza incidentului, Max Verstappen nu a mai avut timp pentru a finaliza ultimul tur rapid și va lua astfel startul doar de pe locul 11.

 

Racing Point a fost eliminată cu ambii piloți încă din prima parte, la fel ca și Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), în timp ce Williams ocupă și la Montreal ultima linie a grilei.

 

Marele Premiu al Canadei va avea loc duminică cu începere de la ora 21:10.

 

Canada: Rezultate Calificări:

 

200231l-545x306-n-c622c706.jpg

  • QHl1txQ.png

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.