Sari la conținut

Jaguar i-Pace concept car va intra in productie din 2018


JoKeR.

Postări Recomandate

Conceptul Jaguar i-Pace a fost dezvaluit la salonul auto Los Angeles 2016 Jaguar i-Pace este un SUV electric performant, care se pare ca va intra in productie pe la mijlocul lui 2018. Are cate un motor pe fiecare axa, acumulatori Li-Ion de 90kw si tractiune pe toate cele 4 roti(all-whell drive). 

 

Caracteristici tehnice:

 

Motor 197bhp, 258lb ft (x2)

Transmisia o singura viteza epicyclic (x2)

Total output 395bhp, 516lb ft

Acumulatori 90kWh racit cu lichid Li-ion

0-60mph Aproximativ 4.0sec

Viteza maxima TBC

Autonomie (NEDC) 311 miles+

Autonomie (EPA) 220 miles+

Coeficient de rezistenta 0.29

Greutate 2100kg (est)

Distributia greutatii pe axe 50:50

 

Sasiul are o forma de placa skateboarding, pe care o regasim inclusiv la modelele Tesla si mai nou pe conceptele Volkswagen MEB Architecture. Jaguar i-Pace este dotat cu doua motoare electrice, unul pe fiecare axa. Suspensia este pneumatica, ajutata de cate doua brate triunghiulare suprapuse una peste alta, pe fiecare roata. Directia este binenteles electromecanica. Acumulatorii Li-Ion sunt raciti cu lichid si se situeaza in zona centrala a sasiului avand centrul de greutate cat mai jos, contribuind la un echilibru perfect al caroseriei. In cat timp se incarca acumulatorii Li-Ion? Pentru ca cei 90kw Li-Ion sa poata fi folositi, Jaguar sustine ca ii trebuie 90 minute pentru o incarcare fast charge (80%) , folosind un punct de incarcare de 50kw. Acestea sunt puncte de incarcare rapida dar cele conventionale vor avea o putere situata intre 2-3kw. Destul de mare diferenta, nu?! Nu se poate sa nu ne atraga atentia jantele concept supradimensionate pe 23 inch, faruri si stopuri cu LED, manerele de la usi la nivelul caroseriei asemanatoare celor de la Tesla. Interiorul este destul de simplist, toate informatiile sunt pe un mare display (nu este o noutate, deja modelele recente Mercedes-Benz, Bmw, Volkwagen sunt dotate cu aceste mari tablete multifunctionale, unde sunt afisate absolut toate informatiile necesare soferului.) Ne plac foarte mult butoanele rotative de clima, ecranul de 12-inch TFT touchscreen, unde aveti acces la sistemul de navigatie si media. Productia de serie al acestui SUV, va fi undeva pe la mijlocul lui 2018 si pretul va incepe undeva de la 55000£. Se pare ca introducerea motoarelor electrice ii preocupa din ce in ce mai mult pe specialistii din domeniul auto, mai ales in ultima vreme. Startul a fost dat de catre Tesla si suntem siguri de un lucru si anume: concurenta va fi foarte serioasa in acest domeniu. Este doar o chestiune de timp, pana cand aceste motorizari electrice se vor regasi pe automobilele noastre.

 

lmn-010.jpg

 

sursa: larelanti.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.