Sari la conținut

Huawei ar fi dispusă să semneze un acord anti-spionaj cu SUA


Dolixec

Postări Recomandate

Huawei-Motorola-1170x658.jpg

 

Huawei ar fi gata să semneze un acord de anti-spionaj cu SUA, dar și cu alte țări europene, în speranța ca totul să revină la normal.

 

Producătorul de echipamente de telecomunicații și de smartphone-uri ar fi dispusă să încheie un acord cu SUA pentru a garanta guvernului american că Huawei nu se va angaja în acțiuni de spionaj.

 

Președintele Huawei Liang Hua, a declarat jurnaliștilor aflați la sediul companiei din Shenzen că sunt pregătiți să încheie un așa-numit „acord anti-spionaj” cu SUA, potrivit NPR.

 

Compania din China încearcă să scape de sancțiunile impuse de SUA și vrea să-l convingă pe Donald Trump, președintele SUA, să scoată producătorul de telefoane de pe lista neagră a americanilor. Dacă lucrurile nu se schimbă, gigantul chinez nu va mai putea folosi tehnologie americană pentru crearea de smartphone-uri, iar asta ar duce la scăderea vânzărilor de telefoane cu 20-30% față de anul trecut.

 

Huawei promite că nu spionează

 

Huawei a făcut o propunere similară și autorităților din Marea Britanie și Germania. Agențiile din aceste țări au suspectat că Huawei, la cererea autorităților din Beijing, ar fi implicată în acțiuni de spionaj . Acest acord ar fi menit să curme temerile din partea celor trei țări în privința acțiunilor de spionaj.

 

Cu toate acestea, Liang Hua nu are speranțe prea mari că SUA ar vrea să semneze o astfel de înțelegere. El a spus că nu se așteaptă ca americanii să-și schimbe comportamentul și nu crede că Huawei va avea o relație benefică cu SUA. „Americanii nu au cumpărat echipamente telecom de la Huawei în trecut, nu o fac în prezent și nici nu cred că o s-o facă pe viitor”.

 

De asemenea, președintele companiei a reiterat anunțul anterior al grupului, acela că dorește să creeze propriul sistem de operare pentru smartphone-uri și tablete ca o alternativă la Android.

 

Totuși, după cum menționează și el, dezvoltarea unui astfel de sistem va dura mai mult timp.

 

SURSA

Editat de Dolixec
  • Like 1

76561198319006379.png

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Dolixec a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.