--> Sari la conținut

Lennart Johansson, ”tatăl” Ligii Campionilor şi fostul preşedinte al UEFA, a decedat


stranger

Postări Recomandate

Lennart Johansson, ”tatăl” Ligii Campionilor şi fostul preşedinte al UEFA, a decedat la 89 de ani. Din precizările presei internaţionale, decesul s-a produs pe 4 iunie, în somn. Ulterior, Federaţia Suedeză de Fotbal a confirmat informaţiile:

 

Imaginea articolului Fotbalul primeÅte o veste tristÄ: Lennart Johansson, âtatÄlâ Ligii Campionilor Åi fostul preÅedinte al UEFA, a decedat

 

”Fotbalul suedez primeşte o veste tristă. Lennart Johansson, cel mai important lider al nostru la nivel internaţional, a decedat. Evenimentul s-a produs în seara de 4 iunie, la 89 de ani”. Johansson a fost de 5 ori preşedinte UEFA, între 1990 – 2007, înainte ca Michel Platini să treacă la conducerea forului.

 

S-a făcut remarcat pentru faptul că a fondat Liga Campionilor în 1992. Înainte, competiţia era organizată după un alt format şi se numea Cupa Campionilor. A introdus faza grupelor înaintea meciurilor eliminatorii şi a mărit numărul echipelor participante. În Cupa Campionilor se calificau campioanele ţărilor europene.

  • 1JS55Qj.png

gP3lPYw.png

  • Love 1

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.