Sari la conținut

Opel anunță prețurile pentru modelul electric Corsa-e


stranger

Postări Recomandate

Opel anunÈÄ preÈurile pentru modelul electric Corsa-e: hatchback-ul subcompact pleacÄ de la 30.000 de euro - Poza 1

 

Opel a anunțat că versiunea electrică a hatchback-ului subcompact Corsa va avea un preț de pornire de aproape 30.000 de euro în Germania. Modelul va fi disponibil în trei versiuni de echipare.

 

Opel a publicat primele imagini și informații tehnice despre modelul electric Corsa-e spre finalul lunii mai, iar constructorul german a revenit acum cu o serie de detalii despre prețurile și echipările disponibile.


Versiunea electrică a hatchback-ului subcompact Corsa va avea un preț de pornire de 29.900 de euro cu TVA pentru piața din Germania corespunzător versiunii de bază Selection.

 

Versiunea de baza oferă, printre altele, control climatic automat, start fără cheie și sistem multimedia cu ecran de 7 inch compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay. Printre sistemele de siguranță incluse standard în echiparea de bază se numără Front Collision Warning cu Automatic Emergency Braking (AEB) și sistem de detecție pentru pietoni, dar și Lane Keep Assist și Electric Parking Brake (EPB).

 

978828l-545x347-n-3ce98485.jpg

 

Următoarea echipare este Edition, iar aceasta are un preț de 30.650 de euro, însă Opel nu a furnizat informații despre dotările pe care le-a inclus.

 

În schimb, a oferit detalii suplimentare despre echiparea de top, care se numește First Edition și costă 32.900 de euro. Printre dotările incluse în First Edition se numără faruri LED, jante de aliaj de 17 inch, caroserie bitonală și "cockpit complet digital".

 

Clienții care cumpără echiparea First Edition au posibilitatea de a comanda opțional în schimbul a 700 de euro și noile faruri IntelliLux LED Matrix, care sunt alcătuite din 8 elemente și adaptează lumina în funcție de trafic și mediul înconjurător. De asemenea, Opel afirmă că echiparea de top include și alte sisteme de siguranță pe lângă cele standard, însă nu menționat niciunul dintre acestea.

 

385128l-545x347-n-61cf3bdd.jpg

 

Informațiile de natură tehnică au fost dezvăluite de Opel încă de la sfârșitul lunii mai. Astfel, știm deja că sistemul de propulsie este asigurat de un motor electric de 100 kW (136 CP) montat pe puntea față, iar acesta oferă un cuplu maxim de 260 Nm.

 

Corsa-e are nevoie de 2.8 secunde pentru a ajunge de la 0 la 50 km/h și de 8.1 secunde pentru plajă de la 0 la 100 km/h.

 

Bateria Li-Ion integrată are o capacitate de 50 kWh care oferă o autonomie de 330 de kilometri, valoare provizorie calculată conform standardului WLTP. Acumulatorul poate fi încărcat la stații de încărcare rapidă într-un interval de 30 de minute pentru a ajunge la o capacitate de 80%. Motorul electric și bateria sunt aceleași indiferent de nivelul de echipare ales.

 

485924l-545x347-n-3320f403.jpg

 

Opel Corsa-e poate fi deja comandată pe principalele piețe europene în toate cele trei variante de echipare, iar livrările vor începe în Europa în primăvara anului 2020.

 

 

 

Opel Corsa-e are practic un preț de pornire similar cu cel anticipat de Volkswagen pentru ID.3, cu mențiunea că modelul Volkswagen are dimensiuni mai mari, specifice unui hatchback compact. În schimb, autonomia versiunii de bază va fi de asemenea de circa 330 de kilometri, în timp ce motorul electric este estimat la circa 170 de cai putere.

 

Principalul rival al lui Corsa-e va fi însă Renault Zoe, cu care concurează în același segment și care în România are un preț de pornire de 33.500 de euro. 

 

De asemenea, Opel a anunțat și startul comenzilor pentru SUV-ul plug-in hybrid Grandland X Hybrid4, care costă 49.940 de euro în echiparea de top Business Edition.

QHl1txQ.png

gP3lPYw.png

 

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.