Sari la conținut

Mercedes admite că a "provocat" incidentul Bottas - Verstappen de la boxe la Monaco


stranger

Postări Recomandate

Mercedes admite cÄ a "provocat" incidentul Bottas - Verstappen de la boxe la Monaco: "Am avut o problemÄ la oprirea lui Hamilton" - Poza 1

 

Mercedes a dezvăluit că o problemă la plecarea lui Lewis Hamilton de pe linia boxelor a condus indirect la incidentul dintre Valtteri Bottas și Max Verstappen în pitlane în cursa de la Monaco.

 

Valtteri Bottas și Max Verstappen au fost protagoniștii unui incident în timpul cursei de la Monaco, în momentul în care au plecat de la standuri după ce au schimbat pneurile.


Cei doi au avut un incident în urma căruia Verstappen a primit o penalizare de 5 secunde, în timp ce Bottas a fost nevoit să revină la boxe pentru un nou set de cauciucuri.

 

Oficialii Mercedes au dezvăluit acum că incidentul a fost produs "indirect" de faptul că Lewis Hamilton a avut o problemă la propria intrare la boxe, care s-a petrecut cu numai câteva secunde înainte de cea a lui Bottas.

 

Astfel, la plecarea de pe loc, britanicul a lovit unul dintre pistoalele pentru pneuri, motiv pentru care pitstopul lui Bottas a fost decalat cu câteva secunde. Practic, fără incidentul lui Hamilton, Bottas ar fi avut timp să iasă pe circuit înaintea lui Verstappen și să evite producerea unui incident.

 

"Hamilton a efectuat oprirea, a plecat și îl vedeam pe Bottas venind. Din păcate, exact când a plecat Hamilton, a retezat unul dintre pistoalele pentru pneuri, iar mecanicii au avut nevoie de câteva secunde pentru a-l reseta. Ne-a costat câteva zecimi de secundă. Asta a fost tot, dar a fost suficient (n.r - pentru incident)", a precizat James Vowles, directorul de strategie al celor de la Mercedes.

 

În cele din urmă, Bottas a încheiat cursa pe locul patru, însă a fost promovat pe trei după penalizarea lui Verstappen. Totuși, în absența incidentului, finlandezul ar fi încheiat cursa pe locul doi, întrucât nu ar mai fi pierdut o poziție în fața lui Sebastian Vettel când a intrat din nou la boxe.

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.