--> Sari la conținut

Când va lansa Facebook propria monedă virtuală și de ce


stranger

Postări Recomandate

Când va lansa Facebook propria monedÄ virtualÄ Èi de ce

Dacă o companie poate face ca monedele virtuale să devină populare, atunci aceea companie este Facebook.

 

Peste 2 miliarde de oameni folosesc serviciile și aplicațiile companiei, iar toate aceste persoane vor să cumpere și să vândă lucruri și să-și transfere bani.

 

Răspunsul este proiectul „Libra”, o criptomonedă de tipul „stablecoin”, adică una a cărei volatilitate să nu fie la fel de mare ca a majoritatea criptomonedelor. Practic, fiecare monedă ar fi echivalentul unui dolar, nu ar crește și nu ar scădea în valoare.

 

Dacă reușește să ducă proiectul la capăt, prin moneda Facebook s-ar putea face transferuri și plăți în interiorul imperiului Facebook, dar ar putea fi stocată și în portofele digitale și ar putea fi schimbată pentru valută tradițională.

  • Cum va funcționa moneda Facebook?

Planul este ca această monedă să fie lansată la începutul anului viitor. Rețeaua socială plănuiește să facă disponibilă o astfel de criptomonedă în primul trimestru al lui 2020 în câteva zeci de țări. Se pare că această monedă s-ar numi GlobalCoin, iar mai multe detalii vor fi stabilite în vară.

 

Mark Zuckerberg a avut mai multe discuții cu Mark Carney, guvernatorul Bank of England, pe acest subiect. De asemenea, rețeaua socială se află în discuții cu oficiali de la Trezoreria SUA și cu reprezentanți ai Western Union.

 

Facebook vrea să facă o monedă virtuală care să poată fi folosită pentru plăți, indiferent dacă utilizatorul are un cont bancar sau nu. În acest proiect, Facebook cooptează bănci și brokeri pentru a le permite oamenilor să schimbe GlobalCoin pentru dolari sau euro.

  • De ce vrea Facebook să-și lanseze propria criptomonedă?

Pentru că Mark Zuckerberg vrea să transforme Facebook într-o „super aplicație” precum WeChat. Chinezii folosesc WeChat pentru a comunica, pentru a trimite bani, pentru a face cumpărături, pentru a se juca sau pentru a chema taxi-uri. Totul într-un singur loc.

 

Zuckerberg vrea să reproducă asta pentru SUA, Europa și restul lumii. Utilizatorii ar fi încurajați să facă tranzacții prin tot felul de beneficii. Unul dintre ele ar fi recompensarea utilizatorilor cu GlobalCoin pentru fiecare reclamă privită. Monede care apoi ar putea fi transformate în dolari, euro și așa mai departe.

 

Pentru ca acest proiect să fie unul reușit, Facebook face parteneriate cu firme precum Visa, Mastercard, dar și alte instituții financiare.

 

Vom afla cât de curând și alte detalii despre această nouă inițiativă a lui Mark Zuckerberg.

  • Like 2
  • Confused 1

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.