Sari la conținut

Intel inițiază proiectul Athena


quickz

Postări Recomandate

img

De ceva timp Intel simte o suflare rece în ceafa sa, dar nu de la AMD, ci de la Qualcomm, ce amenință să devină un jucător important în domeniul laptop-urilor, unde până acum Intel a cam dominat totul.

Pentru a preveni asta, compania a dezvăluit acum ceva vreme ceva numit Project Athena. O inițiativă prin care speră să creeze un nou tip de laptop, unul menit să se conformeze unor criterii foarte stricte în ceea ce privește funcțiile și performanța.

Spre exemplu, un laptop Athena trebuie să aibă conectivitate 5G, o baterie ce poate să țină 20 de ore, abilitatea de a ieși instantaneu din repaus, AI… pentru diverse motive, timpi de încărcare foarte mici pentru aplicații, greutate redusă și tot așa.

Pentru a putea pune la punct acest proiect, Intel anunță acum că va deschide luna viitoare trei laboratoare în cadrul cărora să își ajute partenerii de afaceri să dezvolte sisteme ce se vor conforma cerințelor. Aceste laboratoare vor fi localizate în Taipai, Shanghai și în California. Dacă vă întrebați de ce nu avem și unul prin Europa, vă pot aminti că nu prea mai produce nimeni din Europa hardware de acest gen.

Intel se așteaptă să aibă deja pe piață câteva mostre din Project Athena până la sfârșitul acestui an, iar de anul viitor va avea și mai multe exemplare la vânzare, produse de diverși parteneri de afaceri.

 

 

 

 

 

 

sursă: zonait.ro

citit: ꜱᴇʀɢɪᴜ ツ 

Editat de ꜱᴇʀɢɪᴜ ツ

                                    NeT9BPX.gif

                                    UvcQhJM.gif

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.