Sari la conținut

Intel promite să ajungă la 7nm în 2021


quickz

Postări Recomandate

img

Intel a dezvăluit săptămâna aceasta că a făcut progres însemnat în ceea ce privește tehnologia de produs procesoare. Nu cea de 10nm, aceasta tot este cu trei ani întârziere, urmând să vedem primele mostre abia pe la spre finalul lui 2019. Dar tehnologia de 7nm vine cu pași repezi.

Compania anunță că în anul 2021 vom vedea pe piață primul produs finit construit folosind această tehnologie, ce va veni sub forma unui GPU dedicat serverelor, ce se va folosi de arhitectura Xe pe care o vom vedea și pentru produse dedicate PC-urilor de anul viitor. Acest  GPU se va folosi și de tehnologia Foveros, ce este în esență implementarea folosită de Intel a conceptului de Infinity Fabric. Apoi vom vedea și procesoare bazate pe tehnologia de 7 nanometri. Iar apoi, bazate pe tehnologia de 7+ nm, iar în 2023 7++ nm.

Practic, Intel va continua să rafineze în paralel și procesul de 10nm, varianta 10++ fiind suprapusă cu cea de 7nm în anul 2021. Iar în cazul în care vă întrebați cum se poate ca Intel să fie în stare să facă un asemenea salt, având în vedere problemele pe care le-a tot avut cu tehnologia sa mult amânată, răspunsul este destul de simplu. Oamenii implicați la dezvoltarea procesului de producție nou nu sunt aceeași care au lucrat la cel de 10 nanometri în ultimul deceniu, fiind vorba de o echipă diferită ce se folosește de metode diferite pentru producția de semi-conductoare. Mai exact, de litografie de tipul EUV, ce promite să ofere densitate dublă față de 10nm și ar urma să se lupte cot la cot pe piață cu tehnologia de 5nm a celor de la TSMC.

Desigur, această ultimă parte vine de la materialele de presă publicate de către Intel, așa că pe moment poate ar fi bine să așteptăm și să vedem ce vor reuși măcar să facă pe partea de 10nm.

 

 

sursă:zonait.ro

citit: ꜱᴇʀɢɪᴜ ツ

  • Like 1

                                    NeT9BPX.gif

                                    UvcQhJM.gif

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.