Sari la conținut

Papa Francisc, obligat să se roage singur în Catedrala Aleksandr Nevski din Sofia după ce a fost boicotat de preoții ortodocși din Bulgaria


TheAssassinRO

Postări Recomandate

Papa Francisc a fost surprins în timp ce se ruga singur în Catedrala Aleksandr Nevski din Sofia după ce Biserica Ortodoxă din Bulgaria a boicotat vizita și nu a participat la manifestații și prin urmare nu l-a însoțit la evenimentele religioase prevăzute cu prilejul vizitei șefului de la Vatican. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a decis să nu ia parte la manifestațiile organizate cu ocazia vizitei Papei Francisc și nici la dialogul catolic-ortodox. Totuși, suveranul Pontif s-a întâlnit la Palatul Sinodului cu Patriarhul Neofit şi cu fostul rege Simeon al II-lea. În cadrul acestei întâlniri, catalogată drept „fraternă”, Papa a adresat un mesaj de unitate. Papa Francisc a început, duminică, o vizită de trei zile în Bulgaria și Macedonia de Nord. Suveranul Pontif va avea discuții cu liderii politici, un discurs într-o piața publică și va vizita în capitala Sofia o tabără de refugiați. Duminică dimineață, Papa Francisc s-a îmbarcat de pe Aeroportul Fiumicino din Roma pentru a decola la Sofia. La ora 10:00, Suveranul Pontif a aterizat 9.50 pe aeroportul din Sofia. Suveranul Pontif se va întâlni cu președintele și premierul Bulgariei, dar și cu Neofit, patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, potrivit euronews.com. Papa Francisc va vizita luni centrul de refugiaţi de la Vrazdebna, unde sunt găzduiţi circa 50 de migranţi, majoritatea sirieni şi irakieni. Prin vizita în acel centru de refugiaţi, care va fi una cu caracter privat şi nu va fi mediatizată de televiziuni, suveranul pontif doreşte să evidenţieze din nou tema primirii de migranţi în Europa, notează Agerpres. Aceasta este a doua vizita a unui papă în Bulgaria, o țara majoritar ortodoxă, după cea a Sfântului Ioan Paul al II-lea din 2002. După vizita în Bulgaria, Papa Francisc va vizita Macedonia de Nord. Suveranul Pontif va ajunge în România la sfârșitul acestei luni. Vizita Papei Francisc se va desfășura la București, pe 31 mai, la Șumuleu Ciuc și la Iași, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, pe data de 2 iunie. Suveranul Pontif va pleca duminică, 2 mai, de pe aeroportul din Sibiu, conform programului oficial care a fost dat publicității recent de Vatican. 

Editat de TheAssassinRO

 

spacer.png

 

EX-Moderator csx.usp.ro

EX-GFX Leader usp.ro

NU cereti lucrari in pm! Faceti cerere!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.