Sari la conținut

Fanii lui Atletico Madrid şi-au luat rămas bun de la vechiul stadion, "Vicente Calderon". Arena va fi demolată şi înlocuită cu un ansamblu rezidenţial


TheAssassinRO

Postări Recomandate

Fanii lui Atletico Madrid şi-au luat rămas bun de la stadionul "Vicente Calderon", arenă de care s-au despărţit în 2017, după inaugurarea stadionului Wanda Metropolitano. Bătrânul stadion urmează să fie demolat, iar în locul său  vor fi onstruite un ansamblu rezidenţial şi un parc. Proiectul se ridică la circa 40 de milioane de euro.

Câteva sute de suporteri s-au strâns pentru ultima oară în faţa stadionului "Vicente Calderon", unde au aprins numeroase torţe.

Atlético de Madrid fans gave their last goodbye to the legendary stadium Vicente Calderón

Cine a fost Vicente Calderon?

Vicente Calderon Perez-Cavada l-a înlocuit pe Javier Barroso în 1964 din postura de preşedinte al clubului, iar pentru următorii 20 de ani a rămas la conducerea "Făuritorilor de saltele". Cu Vicente Calderon la cârma echipei, pe malul râului Manzanares a luat naştere casa unora dintre cei mai fanatici suporteri spanioli. Pe 2 octombrie 1966 a fost inaugurat oficial stadionul care din 1971 îi poartă numele lui Calderon. În era fostului preşedinte, Atletico a cucerit patru campionate , patru Cupe ale Regelui, o Cupă Intercontinentală şi a reuşit să bifeze o finală a Cupei Campionilor, pierdută dramatic în faţa bavarezilor de la Bayern Munchen. Nemţii s-au impus cu 4-0 în rejucare, după ce în tur finala s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Regretatul Luis Aragones, fost selecţioner al Spaniei, marca în minutul 114 la Bruxelles, pentru 1-0, dar Schwarzenbeck a egalat în minutul 120 pentru Bayern, astfel că a fost nevoie de o rejucare peste 48 de ore. În al doilea meci, nemţii au defilat, reuşind să câştige prima Cupă a Campionilor din istoria clubului.

Momente memorabile în istoria arenei Vicente Calderon:

Luis Aragones a marcat primul gol de la inaugurarea stadionului, într-un meci de campionat cu Valencia.

Santos şi Ateltico au disputat un meci amical în spetembrie 1969, iar pe teren s-a aflat şi legendarul Pele.

În 1974, Luis Aragones a bifat al doilea meci din cariera sa de antrenor, pe stadionul pe care marcase primul gol din istorie. Tehnicianul care a adus Spaniei al doilea titlu european din palmares (2008) şi-a început noua carieră pe Caldeon cu un succes în faţa celor de la Hercules, scor 2-0.

Trei partide din cadrul Campionatului Mondial din 1982 s-au desfăşurat pe "Vicente Calderon", toate din faza grupelor.

În 1982, trupa engleză "The Rolling Stones" avea să concerteze pentru a doua oară în Spania, dar pentru prima dată la Madrid.

În sezonul 1990-1991, Luis Enrique i-a întrerupt recordul lui Abel Resino de 1275 de minute fără gol primit. Antrenorul Barcelonei evolua atunci pentru Sporting Gijon, echipă la care şi-a început cariera de jucător. Recordul lui Resino a fost depăşit de Edwin van Der Sar în 2009, cu 1331 de minute fără gol primit.

În 1993, Atletico primea vizita Barcelonei într-un meci de campionat. La pauză, tabela indica 3-0 pentru catalani, graţie hat-trick-ului reuşit de Romario. La final, Atletico s-a impus cu 4-3!

Fernando Torres a marcat primul său gol în tricoul "rojiblanco" în sezonul 2001-2002, într-un meci disputat în Segunda Division, nu în Primera Division. Atletico a promovat în La Liga la finalul acelui an.

Naţionala Spaniei s-a calificat la Campionatul Mondial din 2006 după o victorie cu 5-1 în dauna Slovaciei, pe "Vicente Calderon". Luis Garcia cu un hat-trick, Fernando Torres şi Fernando Morientes au marcat pentru iberici.

Precum Luis Aragones, Diego Simeone a debutat ca antrenor al lui Ateltico în deplasare. La primul meci pe "Vicente Calderon" din postura de antrenor, Ateltico a defilat cu Villareal, scor 3-0. Radamel Falcao şi Diego Costa cu o dublă asigurau victoria gazdelor.

Guardiola s-a despărţit de Barcelona în 2012 după ce a câştigat Cupa Regelui pe "Vicente Calderon". Bilbao ceda la scor de neprezentare în faţa catalanilor. Messi şi Pedro de două ori i-au adus lui Pep al 14-lea titlu pe banca grupării "blaugrana". 

În februarie 2014, după moartea legendei Luis Aragones, Atletico a primit vizita Realului pe "Vicente Calderon". Griezmann, Tiago, Saul şi Mandzukic le-au administrat rivalilor un umilitor 4-0

 

spacer.png

 

EX-Moderator csx.usp.ro

EX-GFX Leader usp.ro

NU cereti lucrari in pm! Faceti cerere!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.