Sari la conținut

Cum activezi tema întunecată pe MacOS fără aplicații suplimentare


Insanity.

Postări Recomandate

 

Cum-activezi-o-tema-intunecata-pe-Mac-11

Sistemul celor de la Apple nu este la fel de flexibil ca Windows pe partea de personalizare, dar poți învăța cum activezi tema întunecată pe MacOS.

Majoritatea sistemelor de operare pentru desktopuri și mobile au pus accent în ultimi ani pe teme întunecate și culori calde. Motivul din spatele acestui trend are legătură în egală măsură cu sănătatea ochilor și cu abilitatea de a te odihni în condiții optime. Dacă ești expus la o lumină albastră puternică sau culori reci, ai mari șanse să întâmpini dificultăți în a adormi seara. Nu contează dacă sursa luminii este smartphone-ul de pe noptieră, laptopul din brațe sau TV-ul care se află la câțiva metri în față. Ideal, ar fi să te obișnuiești să micșorezi luminozitatea ecranului la mobile, să știi cum activezi tema întunecată pe MacOS și să ajustezi temperatura de culoare la smartphone sau tabletă.

Procesul nu este foarte complicat. Dacă te-ai decis că vrei să înveți cum activezi tema întunecată pe MacOS, primul pas este să intri în System Preferences. În urmă cu câțiva ani, erai nevoit să apelezi la aplicații terțe pentru un astfel de truc, acum există o temă întunecată inclusă în sistemul de operare. Din System Preferences, te interesează secțiunea General din dreapta sus. Acolo există o bifă intitulată Use dark menu bar and Dock. Activeaz-o.

Opțional, la Appearance poți alege culoarea Graphite pentru majoritatea elementelor de interfață. Modificările se aplică în timp real și vei vedea imediat cum bara de meniu de sus și lista de aplicații de jos au căpătat o tentă întunecată. Pentru a accentua acest aspect întunecat, fă un click pe secțiunea Accessibility din System Preferences, iar la Display, bifează Reduce Transparency. Imediat vei observa cum meniurile sunt mai clare și identifici mai bine icoanele din bara cu aplicații. Rămâne doar să micșorezi luminozitatea când vine seara, iar timpul petrecut în fața computerului va fi semnificativ mai odihnitor. Tema intunecata mac on off

  • Like 1

pPqX6zA.pngHyrJeFH.png      

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.