Sari la conținut

Bulgaria începe să își descopere CORUPȚII: O primă inculpare din Guvern, într-un dosar cu fraudă de fonduri europene de zeci de milioane de euro


Dragos #USP

Postări Recomandate

Alexandăr Manolev, adjunct al ministrului economiei din Bulgaria, a fost inculpat joi pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar referitor la deturnarea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro destinate dezvoltării turismului, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Manolev, în vârstă de 42 de ani, a demisionat din funcţie. El este suspectat de utilizarea necorespunzătoare a 200.000 de euro alocaţi pentru turism în 2015, când era adjunct al ministrului turismului, a comunicat parchetul bulgar. Banii au fost folosiţi pentru o vilă de lux situată în apropiere de localitatea balneară Sadanski din sud-vestul Bulgariei şi utilizată exclusiv de demnitar şi de familia acestuia, a subliniat Rumiana Arnaudova, purtătoare de cuvânt a procuraturii.

Procurorii bulgari anchetează modul real de utilizare a 746 de pensiuni turistice, construite între 2007 şi 2013, cu fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro. Parchetul mai investighează şi utilizarea a circa 100 de autovehicule şi a unor iahturi achiziţionate tot cu fonduri europene destinate turismului. Arnaudova a arătat că magistraţii au "suspiciuni puternice" că bunurile respective nu au fost folosite conform scopului declarat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.