Sari la conținut

Intel a prezentat procesorul Xeon Platinumm 9282 – o copie dupa AMD Threadripper


*VALY*

Postări Recomandate

Uite asa se intoarce roata. Intel a prezentat ieri un nou procesor din gama Xeon ce integreaza 56 de nuclee fizice si 112 fire de executie. Ce este interesant la acest procesor este felul in care Intel a decis sa-l produca. Practic s-au inspirat de la AMD Threadripper dupa ce acestia au venit cu critici si jigniri asupra solutiei de la AMD.

INTEL-XEON-9282.jpg?resize=678%2C402&qua


Noul lor procesor face parte din seria Cascade Lake X, este construit pe 14nm si rezolva problemele Spectre si Meltdown. Acest nou procesor Xeon sunt de fapt doua procesoare cu 28 de nuclee fiecare. Are un TDP de 400W, frecventa maxima de 3.8GHz si nu are socket. Pur si simplu se lipeste pe placa de baza ca acum 100 de ani.

Faptul ca nu are socket inseamna ca nu il poti cumpara din magazin si nu poti face upgrade. Trebuie sa cumperi un sistem gata facut daca iti doresti acest procesor. Si costa sigur o caruta de bani ca doar vorbim de Intel.

procesoare-xeon.png?resize=720%2C279&qua


Pe langa modelul de top vor exista si alte modele precum Platinum 9242, 92222, 9221. Ele sunt mai slabe, au 48 sau 32 de nuclee, frecvente asemanatoare, un consum mai mic si un pret mai prietenos. Vedeti in tabel.

Toate vor avea suport pentru 40 de benzi PCIe 3.0, vor suporta 12 canale de memorie DDR4 la frecventa 2933MHz si nu vor avea suport pentru memoria Optane pentru ca Intel spune ca nu au nevoie.

sursa : arenait

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.