Sari la conținut

[Tutorial] Ce sau cine ne ocupa spatiul din partitia C si cum il recuperam


KRANOS

Postări Recomandate

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem in detaliu ce ne ocupa spatiul de pe partitia C a sistemului de operare Windows 7, Vista sau XP si cum il recuperam. Orice sistem de operare foloseste si rezerva o parte din spatiul liber a partitiei pe care a fost instalat, pentru a fi folosit la diferite sarcini cum ar fi:
– o cantitate egala (sau mai mult) cu memoria RAM este rezervata pe hard disk de sistemul de operare pentru a fi folosita ca „memorie virtuala” pagefile sau swap cum mai este denumit in Linux.
– o cantitate de 70-80% din memoria RAM este rezervata pe hard disk si folosita pentru hibernare (daca se activeaza hibernarea)
– o cantitate din capacitatea hard disk-ului (care poate varia in functie de capacitatea acestuia) este rezervata pentru cosul de gunoi (Recycle Bin)
– 3% din spatiul partitiei C este rezervat pentru a fi stocate punctele de restaurare facute de System Restore
– 50 MB din partitia C sunt rezervati pentru internet explorer in care acesta va stoca istoricul navigarii, coockie-urile
– folderul Temp care in timp creste in dimensiune datorita acumularii de fisiere temporare de care sistemul de operare sau aplicatiile au avut nevoie la un moment dat.
Toate aceste „rezervari” asupra spatiului liber de pe partitia C si a hard disk-ului nostru pe care sistemul de operare Windows le face, pot fi ajustate, limitate sau chiar dezactivate. Recurgand la dezactivarea sau limitarea lor, putem castiga mult spatiu liber pretios, extrem de util pentru cei cu un pc mai vechi ce au un hard disk de o capacitate mai mica.
Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum limitam spatiul liber al partitiei C pe care sistemul de operare Windows il rezerva pentru diferite sarcini si functii.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.