Sari la conținut

Android 8.0 Oreo este oficial


cRRRisa ;x

Postări Recomandate

akrales_170515_1684_0248.0-700x467.jpg

Acum câteva ore, Google a dezvăluit Android 8.0, nume de cod Oreo. Update-ul este deja disponibil pentru dispozitivele Pixel și va ateriza cât de curând și pe Nexus-urile din ultima generație. Dacă nu ați primit notificarea de update, puteți descărca pachetul de actualizare OTA de pe site-ul Google Developers sau puteți face o instalare curată, utilizând factory image-ul destinat device-ului vostru. La mine, pe Google Pixel XL, a sosit acum câteva minute.

 

 

Contrar așteptărilor, Android 8.0 aduce îmbunătățiri consistente doar sub capotă, schimbările la nivel de UI fiind minime. Android bootează acum mai repede și este mult mai eficient din punct de vedere energetic. Aplicațiile din fundal nu mai pot accesa resursele sistemului și serviciile de localizare după bunul lor plac, ci sunt limitate spre a oferi un nivel de performanță superior, crescând, în același timp, și durata de viață a bateriei.  Totodată, Google Play Protect ne protejează împotriva aplicațiilor rău intenționate.

 

oreo-1-700x496.png

 

 

Project Treble este modul prin care Google își propune să reducă fragmentarea la nivelul sistemului de operare Android, prin implementarea unei arhitecturi modulare, menite să accelereze procesele de actualizare ale producătorilor terță parte. Din ce am înțeles, aceștia nu vor mai avea nevoie de surse actualizate pentru drivere din partea companiilor dezvoltatoare de SoC-uri, așadar Samsung, LG, HTC și alți jucători din industrie vor putea furniza actualizări mult mai repede decât până acum.

O chestie deșteaptă pe care o aștept de ceva timp este funcția picture-in-picture, care permite rularea de conținut video deasupra interfeței, sub forma unei ferestre redimensionabile. Din câte se pare, aceasta opțiune funcționează momentan doar pentru YouTube și Duo, însă mă aștept să fie implementată și în alte aplicații cât de curând.

 

oreo-3-700x492.png

 

 

Notification Dots ne arată notificările în așteptare pentru fiecare aplicație în parte, iar Instant Apps ne permite accesarea diverselor aplicații, fără ca acestea să fie instalate pe dispozitiv. Ambient Display, o funcție regăsită doar pe câteva device-uri selecte, beneficiază acum de un font mai mare și de iconițe sugestive pentru fiecare notificare în parte. Adaptive icons este o altă schimbare menită să îmbunătățească consistența la nivel de UI, iar Deep color permite dezvoltatorilor de aplicații să aplice diverse schimbări la nivel de culori, contrast ș.a.m.d., spre a furniza o experiență multimedia cât mai plăcută.

 

oreo-2-700x488.png

 

 

Au fost aduse îmbunătățiri și asupra modului de gestionare a notificărilor, acestea putând fi acum grupate, prioritizate sau amânate. De asemenea, au fost adăugate și 60 emoji-uri noi, iar cele deja existente au fost adaptate spre a fi mai sugestive. Pentru întreaga lista de schimbări accesați pagina dedicată de pe Android.com.

Deocamdată, este mult prea devreme ca să mă pot pronunța, însă Android 8.0 pare a fi un sistem de operare ceva mai intuitiv și mai rapid. Rămâne de văzut cum se va descurca și în ceea ce privește autonomia, de care am fost foarte mulțumit pe Google Pixel XL.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.