Sari la conținut

Apple vrea să te scape de apelurile nedorite pe iPhone


cRRRisa ;x

Postări Recomandate


 

 

Apple vrea sà te scape de apelurile nedorite pe iPhone

Apple are de gând să te scape de apelurile nedorite pe care le primești pe iPhone, iar pentru asta a înregistrat deja un brevet pentru un astfel de sistem.

Un nou brevet înregistrat de către Apple indică faptul că producătorul vrea să creeze o soluție proprie prin care să combată apelurile dubioase pe care le primești uneori.

 
 

N-ar fi nici prima și nici ultima soluție de acest fel de pe piață, dar Apple vrea ceva diferit față de altele, din câte se pare. Recent, aflam că și Google propune o astfel de soluție, care analizează apelurile pe care le primești și se ocupă de cele cu probleme. Apple, în schimb, doar vrea să determine legitimitatea unor astfel de apeluri.

Conform detaliilor din brevetul înregistrat, sistemul de la Apple ar analiza datele tehnice ale apelurilor, pentru a determina dacă acestea sunt reale sau sunt o formă de spam.

Spre exemplu, sistemul de pe un iPhone ar analiza apelul pentru a-și da seama dacă este efectuat printr-un sistem VOIP. Un apel de acest fel indică potențialul de spam, deoarece practica este răspândită în rândurile celor care te sună aiurea, cu tot felul de doleanțe, oferte și alte cele.
Sistemul pentru iPhone-uri nu pare să fie la fel de robust precum cel de la Google. Acesta, momentan, se străduiește să marcheze apelurile spam pe măsură ce le primești, iar în viitor sistemul va deveni și mai bun.

Oricum, ideea unui astfel de sistem anti-spam integrat în iOS nu poate decât să-i bucure de utilizatori, având în vedere că sistemul de operare nu beneficiază de așa ceva, momentan. Totuși, având în vedere că vorbim de un brevet, sunt șanse ca tehnologia să nu fie realizată, cu toate că ar fi foarte utilă.

sursa : https://playtech.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.