Sari la conținut

Samsung a dezvăluit Exynos 9820, chipset-ul ce va fi integrat pe Galaxy S10


Jocky

Postări Recomandate

android-authority-Exynos-9-9820_01-2.jpg

 

Samsung a prezentat ieri chipset-ul ce va fi integrat pe Galaxy S10. Se numește Exynos 9820 și este realizat printr-un proces de fabricație pe 8 nm. Are 3 clustere, cu două nuclee custom (high power), două nuclee Cortex-A75 (medium power) și patru nuclee Cortex-A55 (low power). Este pentru prima dată când Samsung apelează la o configurație tri-cluster, modelele anterioare având procesoare big.LITTLE cu doar două clustere de nuclee.

 

Printr-o astfel de implementare, Samsung susține că oferă o performanță cu 15% mai bună în operațiuni multi-core și cu până la 20% mai bună în task-uri single core. Totodată, ni se promite și o eficiență energetică cu 40% mai bună. Altfel spus, Samsung Galaxy S10 va beneficia de o performanță crescută și de o autonomie net superioară. Noul SoC nu integrează un modem pentru 5G, însă, în ciuda acestui lucru, Samsung ar putea lansa unele modele de Galaxy S10 cu modem 5G extern pentru piețele care vor suporta această tehnologie. Exynos 9820 dispune și de un NPU pentru accelerarea task-urilor de AI. Din spusele Samsung, noul chipset va fi de șapte ori mai rapid la acest capitol comparativ cu Exynos 9810. Nu vă entuziasmați încă prea tare. NPU-ul își va face simțită prezența doar într-un număr limitat de activități, cum ar fi postprocesarea fotografiilor sau Bixby virtual assistant. SoC-ul va aduce suport și pentru memorii flash UFS 3.0, de două ori mai rapide decât cele UFS 2.1. Totodată, vom avea înregistrare video 8K la 30 fps și suport pentru cinci camere foto, lucruri pe care, cel mai probabil, le vom vedea pe Galaxy S10. Samsung a mai menționat că Exynos 9820 va intra în fabricație până la sfârșitul anului. Ca și până acum, este foarte posibil ca acesta să ajungă doar pe variantele de Galaxy S10 destinate piețelor din Europa și Asia.

Editat de LiQuiDz Easy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.