Sari la conținut

F1: Verstappen câștigă în Mexic și stabilește un nou record de victorii într-un sezon


.RockY

Postări Recomandate

F1: Verstappen câștigă în Mexic și stabilește un nou record de victorii într-un sezon - Poza 1

 

 

          Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Olandezul a stabilit un nou record de victorii într-un sezon (sezonul 14), vechea performanță aparținându-i lui Michael Schumacher (sezonul 13).

 

          În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Formula 1 a poposit în Mexic, pe circuitul de casă al eroului local, Sergio Perez. După o problemă tehnică în calificări, mexicanul a pornit în cursă de pe locul 4, din spatele lui Max Verstappen, George Russell și Lewis Hamilton.

 

          Verstappen a plecat foarte bine din grilă și și-a apărat poziția de lider în fața Săgeților Argintii. În prima șicană, Lewis Hamilton a trecut de coechipierul său și s-a instalat pe poziția a doua. La scurt timp, Russell a fost depășit și de Perez, spre bucuria fanilor din tribune.

 

          Carlos Sainz a rămas pe 5, iar Valtteri Bottas, unul dintre eroii calificărilor, a "căzut" de pe 6 pe 8.

 

          În turul 14, Pierre Gasly a încercat o depășire la Lance Stroll, dar, în opinia stewarzilor, manevra a fost ilegală, iar francezul de la AlphaTauri a primit o penalizare de 5 secunde.

 

          În fruntea plutonului, Verstappen conducea lejer cursa, Perez era la circa 6 secunde de coechipierul său, iar Sainz și Leclerc își vedeau, la rândul lor, de cursă, știind că nu pot egala ritmul de cursă al celor de la Red Bull Racing și Mercedes.

 

          Sergio Perez a trecut pe la boxe în turul 24, iar Verstappen l-a urmat două tururi mai târziu.

 

          Cei doi piloți Red Bull Racing au pornit din grilă cu pneuri soft.

 

          Oprirea lui Perez nu a fost, însă, foarte bună, tocmai de aceea pilotul mexican a revenit pe circuit în spatele celor două monoposturi Ferrari.

          Hamilton conducea cursa, dar echipa l-a chemat la boxe în turul 30, iar britanicul s-a conformat. Pe soft-uri, Russell a preluat conducerea și voia să încerce o strategie diferită, dar echipa a avut ultimul cuvânt și l-a chemat la boxe în turul 35.

 

          Cursa s-a desfășurat fără incidente, dar cu o serie de depășiri spectaculoase, până în turul 51. Atunci, Daniel Ricciardo a încercat să treacă de Yuki Tsunoda și a făcut-o, dar în urma unui acroșaj care i-a adus o penalizare de 10 secunde, iar pe Tsunoda l-a forțat să abandoneze.

 

          Încălțat cu soft-uri relativ proaspete, Ricciardo a început să forțeze pentru a "topi" cele 10 secunde și a trecut de Norris, Bottas, Alonso și Ocon, ajungând până pe poziția a 7-a.

 

          Cu doar 6 tururi rămase până la finalul cursei, Fernando Alonso a tras drept într-un viraj și a ieșit din monopost.

Pilotul spaniol anunța o problemă de motor.

 

          Max Verstappen a trecut primul linia de sosire și și-a trecut în cont a 14-a victorie din sezon, un record care stătea în picioare din 2004 și care îi aparținea lui Michael Schumacher (13 victorii într-un sezon). În urma olandezului a venit Lewis Hamilton.

 

          Eroul local, Sergio Perez, a completat podiumul. George Russell a încheiat pe 4, cu punctul extra pentru cel mai rapid tur.

 

          Carlos Sainz și Charles Leclerc au terminat pe 5 și 6, iar Daniel Ricciardo pe 7. Locurile 8, 9 și 10 au fost ocupate, pe rând, de Esteban Ocon, Lando Norris și Valtteri Bottas.

 
  • Like 3

"Don’t think I don’t see you haters, I know y’all in disguise"

“The realest people don’t have a lot of friends.”

"Reality is wrong. Dreams are for real."

★ ——————————————————————————————————————— ★

 

 

Discord_Server_OLD.USP.RO.pngSteam_Group_OLD.USP.RO.png

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.