Sari la conținut

[USP]Israelul ar putea atinge imunitatea colectivă în urma valului de infectări cu varianta Omicron


xCOCOx

Postări Recomandate

 

Valul de infectări cu varianta Omicron de coronavirus ar putea conduce Israelul să atingă imunitatea colectivă, a declarat duminică directorul general al Ministerului israelian al Sănătăţii, Nachman Ash, relatează Reuters.

Varianta Omicron extrem de transmisibilă a condus la o creştere a cazurilor de coronavirus la nivel global. Numărul infectărilor la nivel mondial a atins un nivel record, cu o medie de puţin peste un milion de cazuri zilnice înregistrate în perioada 24-30 decembrie, potrivit datelor Reuters. Decesele nu au crescut însă, noua variată de coronavirus fiind mai puţin letală.

Până la sfârşitul lunii decembrie, Israelul a reuşit să ţină sub control Omicron într-o oarecare măsură, însă având în vedere ratele de infectare în creştere rapidă, ţara ar putea atinge imunitatea colectivă, a declarat Nachman Ash.

“Costul va fi un număr mai mare de infectări”, a afirmat oficialul israelian pentru 103FM Radio. “Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a ajunge la imunitatea de turmă. Acest lucru este posibil, însă noi nu vrem să atingem (imunitatea colectivă) prin intermediul infecţiilor, ci vrem ca acest lucru să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni”, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Imunitatea colectivă este punctul în care o populaţie este protejată de un virus, fie prin vaccinare, fie prin dezvoltarea de anticorpi de către populaţie prin contractarea bolii.

Circa 60% din populaţia de 9,4 milioane a Israelului este complet vaccinată - majoritatea cu vaccinul Pfizer/BioNTech - conform Ministerului Sănătăţii, ceea ce înseamnă că fie au primit trei doze, fie au primit recent a doua doză. Însă sute de mii de persoane eligibile pentru a treia doză nu au primit-o până acum.

Aproximativ 1,3 milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate în Israel de la începutul pandemiei, însă între două şi patru milioane de persoane ar putea fi infectate până la sfârşitul lunii ianuarie, când valul Omicron s-ar putea diminua, a declarat Eran Segal, expert în cadrul Institutului de Ştiinţă Weizmann şi consilier al guvernului.

În ultimele 10 zile, numărul infectărilor zilnice a crescut de peste patru ori. Cazurile severe au crescut şi ele, însă într-un ritm mult mai scăzut, ajungând de la aproximativ 80 la circa 100.

https://image.stirileprotv.ro/media/images/650x360/Jan2022/62233637.jpg

  • Like 1

fU9do74.gif

b_350_20_5a6c3e_383f2d_d2e1b5_2e3226.png

👣Discord:RawBull#3791

👣Leuage of Legends: RawBull

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • xCOCOx a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.