Sari la conținut

[USP]În timp ce strângeau gunoaie de pe fundul mării, doi scafandri amatori au descoperit o comoară din aur din timpul Imperiului Roman


xCOCOx

Postări Recomandate

Doi scafandri amatori au descoperit monede din aur din timpul Imperiului Roman, perfect conservate, în timp ce strângeau gunoiul de pe fundul mării. Potrivit specialiștilor, cele 53 de monede constituie una dintre cele mai mari colecții găsite vreodată în Europa.

Luis Lens și cumnatul lui César Gimeno s-au scufundat în Marea Mediterană, în timp ce erau în vacanță în Xàbia, Spania. Curățând gunoiul și explorând peisajul subacvatic, cei doi au dat peste un obiect strălucitor care semăna cu o „monedă de 10 cenți”, potrivit Business Insider care citează El Pais.

Când au ridicat obiectul, au observat o inscripție și fizionomia unui bărbat care părea a fi din Grecia sau Roma antică și au presupus că era vorba de un obiect confecționat de un bijutier. Cei doi au explorat zona și au găsit alte 7 monede în fisura unei stânci.

După ce au raportat descoperirea autorităților locale, o echipă de scafandri și arheologi au descoperit un total de 53 de monede de aur, trei cuie și câteva rămășițe din ceea ce părea a fi un cufăr.
Monede din aur din timpul Imperiului Roman descoperite de scafandri amatori

Oamenii de știință de la Institutul pentru Cercetări în Arheologie și Patrimoniu au analizat monedele. Au descoperit că erau de la sfârșitul secolului al IV-lea și începutul secolului al V-lea.

„Este incredibil. Toată lumea visează să găsească o comoară", a declarat Luis Lens.

„Este una dintre cele mai mari colecții de monede romane din aur găsite în Spania și în toată Europa", a declarat Jaime Molina, șeful echipei de arheologi subacvatici de la Universitatea din Alicante, într-un comunicat de presă.

Ceea ce face descoperirea și mai neobișnuită este că aceste monede sunt perfect conservate.

Cercetătorii au reușit să-i identifice pe monede pe împărații Valentinian I (3 monede), Valentinian II (7 monede), Todosio I (15 monede), Arcadi (17 monede), Honorius (10 monede), iar chipul de pe o monedă a rămas neidentificat.

Molina a spus că descoperirea ar putea oferi o multitudine de indicii despre căderea Imperiului Roman de Vest.

Istoricii presupun că aceste monedele ar fi fost ascunse în mod intenționat, pentru a fi salvate de invazia barbarilor.

Monedele vor fi restaurate și expuse în Muzeul Arheologic și Etnografic Soler Blasco din Xàbia, a transmis Universitatea din Alicante.

 

monede2

fU9do74.gif

b_350_20_5a6c3e_383f2d_d2e1b5_2e3226.png

👣Discord:RawBull#3791

👣Leuage of Legends: RawBull

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • xCOCOx a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.