Sari la conținut

MotoRC by Rompetrol 2020: spectacol și progres într-un an atipic


TheRedX

Postări Recomandate

Sezonul de MotoRC 2020 nu a început așa cum speram, dar a fost mai frumos, mai spectaculos și mai urmărit decât am fi crezut. Nivelul motociclismului viteză în România a crescut vizibil în ultimii doi ani și asta se datorează în mare măsură celei mai populare competiții autohtone pe circuit.

IMG_6352.jpg

n timp ce toți încă ne întrebam când și dacă va reîncepe Motomondialul, organizatorii MotoRC by Rompetrol puneau deja în scenă debutul întârziat al atipicului sezon 2020, în prima jumătate a lui iunie. Au urmat apoi încă patru etape, care mai de care mai disputată și mai spectaculoasă, evenimente care au stabilit recorduri de audiență pentru acest sport de nișă și care au împins piloții și echipele să dea maximul, crescând astfel nivelul sportului pe două roți. Iată o statistică interesantă: în prima etapă de MotoRC din 2018, victoria la clasa regină, Stock 1000, îi revenea lui Bogdan Vrăjitoru, cu un „best lap” de 1:45,281 pe sensul orar al circuitului Motor Park România. În prima etapă de MotoRC by Rompetrol din 2020, victorios a fost debutantul Vlad Neaga, cu un „best lap” de 1:41,537. În prima etapă de anul acesta, dacă rulai în zona de 1:45 (ritmul celor mai rapizi trei piloți de pe pistă în mai 2018), erai pe undeva pe locurile 11-12. La ultima etapă din 2020, ajungeai la marginea punctelor – locurile 15-17.

IMG_6352.jpg

Dacă aș fi alergat la prima etapă de MotoRC din 2018 la categoria Stock 600 cu ritmul pe care l-am avut în ultima etapă la Rookies 600 în 2020, aș fi terminat undeva pe locul 6 (la „băieții mari”). La ultima etapă din 2020, am terminat pe 7 la Rookies și aș fi fost pe ultimul loc detașat la Stock 600. Așa a progresat nivelul în cele două sezoane în care MotoRC by Rompetrol a devenit cea mai urmărită competiție moto din România, adunând sute de mii de telespectatori pe internet și la TV. Se pare că nu există motivație mai mare pentru niște piloți decât atunci când le spui: „Dă-i tare, toată lumea o să te vadă!”

 

 

sursa : motobikes

                                                           

                                                           ꜱᴛᴇᴀᴍ | ɪɴꜱᴛᴀɢʀᴀᴍ | ᴅɪꜱᴄᴏʀᴅ | ʏᴏᴜᴛᴜʙᴇ | ᴛɪᴋᴛᴏᴋ                                                                               ‎

‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎v1.png

                                               giphy.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.