Sari la conținut

Yamaha vine cu noua MT-09 2021!


TheRedX

Postări Recomandate

Reprezentanta ideii de Dark Side of Japan s-a înnoit complet. Mai ușoară, pai puternică și mai rafinată, modelul 2021 reprezintă prima revoluție din istoria gamei MT.

yamaha-mt-09-2021-dinamiche-4922.jpg

A venit, în sfârșit! Yamaha MT-09 2021 evoluează profund, devenind ceea ce poate fi considerat un model complet nou. Crește cilindreea, care ajunge la 889 cmc, crește și puterea până la 119 CP (cu 4 CP în plus față de modelul). Cu peste 250.000 de exemplare vândute în toată lumea, gama Hyper Naked MT de la Yamaha (care pornește de la micuța MT-125 și ajunge până la MT-10, cu motorul de R1) a obținut un succes în continuă creștere din 2013 până astăzi. MT-09 este unul dintre cele mai de succes modele ale seriei, cu 50.000 de exemplare vândute din prima versiune (cea Euro 3, produsă între 2013 și 2017) și ceva mai puțin de atât din a doua versiune (când a intrat în gamă și varianta mai rafinată, MT-09SP).

yamaha-mt-09-2021-dinamiche-1907.jpg

Dar, deși a evoluat de-a lungul timpului atât în materie de eficiență, cât și în materie de rafinament, MT-09 a rămas, tehnic vorbind, destul de apropiată de modelul inițial. Asta până la versiunea 2021: motocicleta se schimbă acum radical în toate privințele, de la la motor, la ciclistică și până la estetică. Noul motor CP3 cu trei cilindri a fost complet reproiectat, obținând astfel un propulsor mai puternic și mai ușor (cu 700 g mai ușor decât predecesorul, mai exact). Cilindreea crește până la 889 cmc prin intermediul unui alezaj cu 3 mm mai mare. La nivel de performanțe, asta se traduce printr-un plus de putere de 4 CP, ajungând astfel la 119 CP la 10.000 rpm. Avantajele cele mai importante se obțin însă în materie de cuplu, cu o valoare maximă de 93 Nm, atinsă cu 1.400 rpm mai jos față de modelul precedent, la 7.000 rpm.

 

 

sursa : motobikes

                                                           

                                                           ꜱᴛᴇᴀᴍ | ɪɴꜱᴛᴀɢʀᴀᴍ | ᴅɪꜱᴄᴏʀᴅ | ʏᴏᴜᴛᴜʙᴇ | ᴛɪᴋᴛᴏᴋ                                                                               ‎

‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎v1.png

                                               giphy.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.