Sari la conținut

Xbox Series S va tine urmatoarea generatie de console pe loc


sebyyy.g

Postări Recomandate

Xbox Series S Feature
 

Zilele trecute vorbeam despre Xbox Series S si ce idee buna pare, dar se poate sa fi vorbit cam repede. Odata cu anuntul oficial al consolei, unii dezvoltatori au iesit in fata sa ne vorbeasca despre limitarile acesteia. Dupa ce am digerat putin situatia am inteles o chestie: aceasta consola s-ar putea sa fie motivul pentru care generatia urmatoare de console va fi limitata din perspectiva jocurilor.

Toata povestea asta a inceput imediat dupa lansare cand unul dintre angajatii Remedy care a lucrat la Control a facut o postare interesanta pe Twitter. Acesta sustine ca din perspectiva consumatorului, Xbox Series S este super, insa din perspectiva unui producator, noua consola inseamna probleme.
cesta a explicat mai apoi ca se refera la nivelul de optimizare de care va fi nevoie pentru a rula jocuri pe Xbox Series S. Dar oare de ce aceasta situatie? Ei bine, din punct de vedere hardware s-ar parea ca noua consola este mai slaba decat actualul Xbox One X; upsi, Microsoft a facut o boacana! Dar am trecut cu vederea fiind un singur om doar ca acum a mai iesit inca cineva in fata. Este vorba despre un angajat id Software care sustine ca memoria RAM din noua consola de buget va fi o provocare pentru dezvoltatori.


 

Cum ar putea afecta noul Xbox Series S urmatoarea generatie si ce e de facut?
De obicei o generatie noua de console inseamna si un pas inainte; un salt catre noi limite hardware. Doar ca Xbox Series S este exceptia de la regula. Aparent, consola micuta este foarte slaba comparativ cu Series X, iar asta nu poate insemna nimic bun. Cand vorbim despre modul in care aceasta ar putea tine noua generatie pe loc ne referim fix la limitarile hardware. In timp ce Series X si PlayStation 5 nu sunt foarte diferite din punct de vedere al performantei, Series S este ca un fel de demo pentru jocul intreg.

Acest factor ar putea incetini procesul de dezvoltare deoarece studiourile vor trebui sa se adapteze in primul rand consolei mai slabe, ca mai apoi sa poata aduce jocul si pe consolele puternice. Asta va impune anumite limitari pentru dezvoltatori si ar putea tine pe loc toata industria de gaming ca un intreg. Mai ales ca stim din experienta ca jocurile de PC sunt direct afectate de versiunile de consola.

Din perspectiva mea de nestiutor in ale dezvoltarii, solutia cu cele mai putine daune ar fi sa ignor complet Xbox Series S cand ma gandesc la cat de multe pot face pentru un joc si sa portez mai apoi versiunea last-gen spre aceasta consola. Daca e sa fiu limitat din punct de vedere creativ de un hardware mai nefericit, prefer sa-l ignor cu totul si sa ma concentrez pe platformele care-mi ofera libertatea de a-mi dezvolta viziunea asa cum imi doresc. Acum poate sunt si eu putin cam absurd, dar nu-mi mai place atat de mult noua consola daca asta inseamna ca jocurile nu se vor ridica la nivelul asteptarilor doar din cauza unor limitari hardware. Iar apoi, pentru 200 de euro in plus, as prefera totusi sa investesc in versiunea full a consolei, nu intr-un model lite doar de dragul de a cheltui mai putin si a pierde din calitate si performanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.