Sari la conținut

Ryzen 4000 ar putea fi generatia celor zece nuclee pentru AMD


sebyyy.g

Postări Recomandate

AMD Ryzen 3000XT Ryzen 4000

Ultimii ani au marcat o crestere masiva pentru AMD, iar compania pare sa se tina de treaba. Pe masura ce 2020 se apropie de final, compania se pregateste de o noua lansare. Generatia curenta a fost importanta intrucat a marcat dominanta pe piata a producatorului, insa urmatoarea pare sa aiba si ea o insemnatate importanta. Ryzen 4000 pare sa fie puntea de trecere spre procesoare mainstream cu 10 nuclee si 20 de fire de executie.

Se pare ca un SKU din generatia Ryzen 4000 cu 10 nuclee a fost descoperit de Yuri Bubliy in timp ce scotocea prin firmware-ul AGESA 1.0.8.1 de la AMD. Iar daca nu stiti cine este acest Yuri, vorbim despre aceeasi persoana (1usmus) din spatele softurilor DRAM Calculator si ClockTuner. Asta ofera veridicitate informatiilor sale.
 

Generatia actuala de la AMD a sarit peste configuratiile cu 10 nuclee din cauza limitarilor arhitecturii Zen 2. Modelele de top au opt, respectiv 12 nuclee, insa noua generatie va schimba asta. Conform lui 1usmus, nu doar ca Zen 3 va aduce primul procesor cu 10 nuclee al producatorului, insa va incerca sa concureze in performanta single-core cu Intel Core i9-10900K; totul la un pret mai mic.

AMD readuce overclocking-ul in lumina reflectoarelor
Descoperirile lui 1usmus nu se opresc aici. Acesta a mai descoperit si ca AMD se va concentra pe partea de overclock de aceasta data, cu ajutorul unui nou feature numit Curve Optimizer. Aceasta functie va fi disponibila in BIOS si le va permite utilizatorilor de Zen 3 sa modifice frecventa fiecarui nucleu individual fara restrictii.

 

Nu in ultimul rand, se aude ceva si despre Infinity Fabric dividers. Acest mecanism este inca un mister, dar am putea vedea o unealta foarte puternica care ofera un control mult mai mare asupra memoriilor.

Chiar daca a existat o urma de indoiala, AMD sustine ca lansarea Zen 3 in 2020 ramane in picioare. Nu avem inca o data, insa nu mai este nici foarte mult pana la finele anului. Asta inseamna ca in curand am putea deja sa ne asteptam la un anunt din partea companiei. Pana atunci insa, luati aceste informatii drept discutii libere.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.