Sari la conținut

[Tutorial] Cum partajezi parola la rețeaua wireless printr-un cod QR, pe Android..


DaNdu

Postări Recomandate

În cazul în care ești posesor al unui smartphone cu Android 10, te vei bucura să afli că-ți poți partaja mult mai ușor parola la rețeaua wireless cu prietenii care vin în vizită.

Pe lângă schimbări majore de interfață și funcționalitate care au fost introduse în Android 10, cei de la Google au implementat un mecanism prietenos pentru partajarea parolei de securitatea la Wi-Fi-ul din preajmă. În consecință, dacă ești conectat la o rețea fără fir, de acum, îți este semnficativ mai ușor să partajezi parola acelei rețele, în loc să o dictezi cu voce tare.

 

Din momentul în care cineva îți pune în fața ochilor un astfel de cod QR, este suficient să orientezi camera de la telefon către el pentru a te conecta la Wi-Fi. Partea fascinantă este că opțiunea de conectarea funcționează în egală măsură pe iPhone și Android. Doar partea de generare a parolei în format QR este disponibilă doar pe terminalele cu sistemul de operare creat de Google.

 

 

Începând cu Android 10, Google îți permite să partajezi parola la o rețea Wi-Fi la care ești conectat printr-un cod QR pe care îl generezi în câteva momente. În acest scop, deblochează-ți telefonul și intră în pagina de configurare a aparatului printr-o atingere pe roata dințată care apare când faci swipe în jos din rama terminalului.

 

În noua fereastră, din pagina marcată Settings sau Setări, fă un click pe Connections sau intră la Conexiuni. De aici, fă un tap pe numele rețele la care ești conectat din secțiunea Wi-Fi și apasă în partea dreaptă a numelui rețelei pe roata dințată. În noua fereastră, la fel ca în captura de ecran de mai sus, ar trebui să vezi butonul marcat QR Code. Din acel moment, cu codul pătrățos afișat pe ecran, oricine din preajmă căruia îi arăți telefonul se poate conecta

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.