Sari la conținut

CTP, despre declarația lui Iohannis cu privire la „autonomia secuilor”. M-a suprins! Nu l-am crezut capabil de așa ceva


Wizy.

Postări Recomandate

CTP, despre declarația președintelui: Un teatru de un prost gust desăvârșit
Cristian Tudor Popescu: Motivul e evident. Întrucât PNL-ul are probleme mari cu pandemia, cu economia, în clipa de față, și cu încrederea oamenilor care a scăzut dramatic, până spre 33% chiar, de la 45-47%, ceea ce este dur - pentru că oamenii nu înțeleg că s-a făcut spre binele lor -, era clar că vor pierde (PNL - n.red.), atunci președintele Iohannis a început cu niște forțări.

Prima a fost aia cu 15 mai. O dată politică, nu o dată nici epidemiologică, nici medicală, nici științifică. 15 mai a fost aruncat de domnul președinte ca să mai îndulcească pilula, să mai pompeze ceva oxigen PNL-ului în imagine. Nici nu știm, vedeți, continuă să crească numărul de morți. Azi avem 27, nu știm ce va fi. O cifră aruncată politic.

Apoi a încercat să aducă niște omagii, ode Guvernului: „Ce bine a guvernat”, ca să compenseze această scădere. Până acum nimic deosebit.

Dar, acum, vă mărturisesc... domne, totuși, mă uit la Klaus Iohannis de vreo 10 ani. Și în general cred că e aproape imposibil să mă mai surprindă vreun om politic cu ceva în România.

De data m-a surprins. Nu m-aș fi așteptat. Are multe hibe Iohannis, e de o aroganță imensă, este distant, este trufaș, este rece. Domne, dar nu am crezut că e capabil de un asemenea kitsch. Ăsta este un kitsch, un teatru de un prost gust desăvârșit, demn de un politician de doi bani, cu „PSD, PSD, Jó napot kívánok PSD”.

Nu l-am crezut capabil de așa ceva, să intre în această zonă care face și ea parte din politică. A intrat în zona mocirlei colorate, slinoase din politică. N-aș fi crezut că va recurge la așa ceva. A forțat lovitura politică peste marginile admise.

Putea să spună - și ar fi fost cât se poate de corect, și ar fi avut efect -, PSD are un cazier încărcat în materie de trocuri și troace cu UDMR, fiecare în scopul lui. Înțelegeri pe colțul mesei, unele foarte grave, cum ar fi - putea să spună domnul președinte -, în 2017 declararea zilei de 15 martie, zi națională a maghiarilor din România, la paritate cu 1 Decembrie. 

Apoi, când s-au apucat pesediștii lui Dragnea să dea în capul ONG-urilor, în legea spălării banilor, unde au pus o prevedere cu privire la „precizarea beneficiarilor reali”, adică să arăți unde s-au dus banii. Era o aberație care ar fi sugrumat ONG-urile. Atunci, ONG-urile maghiare au zis „pas”. A venit domnul Marton Arpad, a discutat cu PSD-ul și s-a pus acolo, negru pe alb - n-au avut nicio apăsare domnii de la PSD -, să scrie „cu excepția organizațiilor neguvernamentale ale minorităților”. Făcând o discriminare grosieră în interiorul poporului român. A respins-o CCR pentru că era absolut strigătoare la cer.

Putea să spună lucrurile astea domnul președinte și să spună că nu este de mirare că din nou au făcut ce au făcut acum, referindu-se la UDMR și la faptul scandalos - și care va rămâne - că în Camera Deputaților din România s-a aprobat în anul 2020 acest proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Asta se consemnează, istoria va consemna. 

CTP: Mai degrabă decât trădător de țară, domnul Ciolacu e tembel
Mulți cetățeni au zis „Bine le-a făcut Iohannis nenorociților care vând Ardealul! Bravo Iohannis!”. Asta este să dai frâu viscerelor.

Hai să vedem. Ce interes avea acum PSD să treacă acest proiect de lege? Niciunul. Miza e mare chiar și pentru PSD. Îți pierzi electoratul.

Este vorba despre tembelism. Mai degrabă decât trădător de țară, domnul Ciolacu e tembel. Stați puțin, CNA-ul, nu e o insultă. „Tembel” înseamnă o persoană delăsătoare. Nu înseamnă neapărat că este idiot. Nu! „Tembel” înseamnă un „lasă-mă să te las”, un ins care amână mereu, nu face lucrurile. Un ins cu mintea odihnită, asta înseamnă „tembel”. 

Să gândim. Cum să vândă PSD Ardealul? Cum să spună Iohannis așa ceva? De ce a urcat în zona asta a grotescului? Asta nu înțeleg, nu era nevoie de așa ceva. Cum să vândă Ardealul lui Orban Viktor? În UDMR putea să dea Iohannis, că UDMR-ul duce pe cârcă cât cuprinde. Dar de ce ieși și spui că e înțeles Ciolacu cu Orban? Adică Ciolacu îi dă lui Orban Ardealul, și Orban ce îi dă lui Ciolacu în schimb?

Puteți, stimați telespectatori, să răspundeți? Ce-i dă Orban pentru Ardeal lui Ciolacu? Că asta întreabă și domnul Iohannis - „Oare ce v-a promis?”. Păi, ce dracu putea să-i promită pentru Ardeal? Adică pentru 5 milioane și ceva de români și un milion două sute de mii și ceva de maghiari. Ce să facă cu Ardealul ăsta în Ungaria Orban? E o absurditate.

WOXmFzf.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • xCOCOx a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.