Jump to content

Formula 1 ar putea interzice dezvoltarea motoarelor: măsură de urgență pentru reducerea costurilor


Pintilie D. @ USP ROMÂNIA
 Share

Recommended Posts

Formula 1 ar putea interzice dezvoltarea motoarelor: măsură de urgență pentru reducerea costurilor - Poza 1

 

Formula 1 analizează opțiunea de a interzice dezvoltarea motoarelor ca măsură pentru reducerea costurilor pentru toate echipele din competiție.
 

Amânarea sau anularea primelor 8 curse ale sezonului va genera pierderi financiare semnificative pentru echipele din Formula 1, ca urmare a reducerii sumelor obținute din drepturile TV și de la organizatorii curselor.
Este posibil ca acest lucru să amenințe supraviețuirea unora dintre echipele din Marele Circ, în special a celor care nu au alte activități în afara competiției.

Din acest motiv, șefii Formulei 1 se gândesc la o măsură radicală care să permită reducerea costurilor. Astfel, una dintre opțiuni este interzicerea dezvoltării actualelor motoare cu combustie internă pe o perioadă de câțiva ani.

O astfel de decizie ar reduce costurile cu cercetarea și dezvoltare pentru furnizorii de motoare Ferrari, Mercedes, Renault și Honda. În plus, echipele mici ar trebui să plătească prețuri mai mici pentru a primi motoare de la unul dintre cei patru furnizori.

Nu este clar dacă și când va fi implementată o astfel de regulă, însă o decizie ar putea fi luată în curând, în funcție de modul în care va fi reconfigurat sezonul 2020.

Formula 1 a decis deja să reducă costurile prin amânarea cu un an a noului regulament tehnic planificat pentru 2021, însă echipele intenționează să facă presiuni pentru ca amânarea să fie extinsă până în 2023.

Via Autosport

  76561199027436417.png

 

my tumblr - https://dragosgfxw0rld.tumblr.com

Link to comment
Share on other sites

  • 103
  • 573
  • 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.