Sari la conținut

[Tutorial] 5 pași pentru siguranţa smatphone-ului tau


KRANOS

Postări Recomandate

Fie ca esti un veteran al utilizarii sistemului de operare Android, fie ca pornesti la drum in descoperirea avantajelor acestuia, noi iti spunem cum sa iti folosesti smartphone-ul in siguranta in doar 5 pasi.
Securizarea contului Google
Contul de utilizator este punctul central al utilizarii unui smartphone. Acesta ofera acces la adresa de mail, contacte si la cei 15GB de stocare virtuala pe care Google ii pune la dispozitie oricarui utilizator.
Primul pas pe care trebuie sa il faci este alegerea unei parole complexe. Din pacate, multi dintre cei care se folosesc de serviciile bazate pe username si parola se folosesc in continuare de cuvinte extrem de usor de dedus pentru a accesa informatiile din diferite conturi. La mijlocul lunii ianuarie 2016, SplashData a facut publica lista celor mai slabe 25 de parole folosite in anul 2015, primele doua fiind “123456” si “password”. Noi va recomandam sa recurgeti la parole alcatuite din litere mici si mari, dar si din cifre si simboluri.
Desi o parola complicata este o buna metoda de a-ti proteja datele, merita sa investesti cateva minute in securizarea suplimentara a contului tau. Google iti pune la dispozitie functia “2-Step Verification”.
Spune-i smartphone-ului ce limita de trafic ai
Desi folosirea traficului de date mobile este din ce in ce mai accesibila, pot exista episoade in care o sesiune prea lunga de streaming audio sau video duc la arderea rapida a megabitilor. Nici informatiile din partea operatorilor nu te pot ajuta prea mult, avand in vedere ca actualizarea cost controlului se realizeaza de maxim doua ori pe zi.
In cazul in care vrei sa fii cu ochii pe traficul tau de date, noi iti recomandam sa apelezi cu incredere la urmatorul instrument ce se regaseste in fiecare smartphone Android. Sectiunea “Data Usage” din cadrul meniului “Settings” iti permite sa stabilesti doua elemente foarte importante: data initiala a inceperii masuratorii si limita lunara a traficului de date mobile. Sistemul iti permite sa setezi o alarma preliminara, care sa te atentioneze ca te apropii de limita impusa de operatorul de telefonie mobile ale carui servicii le folosesti.
Adopta un antivirus
La fel ca adoptia unui animal de casa, instalarea unei aplicatii de tip antivirus iti poate aduce numai bucurii. Credincios tie si ostil cu orice strain, un antivirus te poate feri de neplacerile aduse de malware, adware sau chiar ransomware. Si, avand in vedere ca smartphone-urile sun folosite din ce in ce mai mult pentru a gestiona plati si transferuri bancare, securizarea suplimentara a gadget-ului tau Android este mai mult decat necesara.
Noi iti recomandam sa alegi una dintre aplicatiile brand-urilor care au un nume in lupta impotriva virusilor:
Bit Defender
Kaspersky
Avast
NOD32

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.