Sari la conținut

Fenomen ciudat la Lacul Sărat. Apa a devenit portocalie,


Qwix

Postări Recomandate

Lacul Sărat, de lângă Brăila, cunoscut pentru apa cu proprietăți curative, este în pericol să dispară, transmite Agerpres. Unul dintre semnele pericolului de secare este faptul că apa a căpătat o culoare portocalie. Administratorul bazei de tratament susține că sistemul natural de alimentare a lacului a fost afectat de construcțiile recent ridicate pe mal. 

laculsarat-brailapebune-net.jpg

 

„Deoarece nivelul lacului este mai scăzut decât de obicei, a crescut concentraţia de iod şi astfel a apărut această culoare portocalie. Până acum o săptămână, două, nu s-au făcut deloc băi în lac şi nu a avut cine să amestece apa lacului cu iodul. Se ştie că iodul e mai puţin solubil în apă şi rămâne ca o peliculă, cum rămâne la ciorbă deasupra grăsimea de la pasăre”, a declarat Ion Tănase, administratorul bazei de tratament şi plajei. Tănase susține că lucrările făcute în fosta zonă de protecție a lacului a dus la scăderea severă a nivelului apei. 
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Qwix a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.