Sari la conținut

Mazda oferă detalii despre planurile de electrificare a gamei


Pintilie D. @ USP ROMÂNIA

Postări Recomandate

Mazda oferÄ detalii despre planurile de electrificare a gamei: primul model electric vine în 2020, primele modele plug-in hybrid în 2022 - Poza 1

 

Mazda a confirmat că va lansa primul său model electric în 2020, iar acesta va fi urmat de mai multe modele plug-in hybrid în 2021 sau cel târziu în 2022.
 

Mazda a anunțat în luna octombrie a anului trecut primele informațiile despre planurile de electrificare a gamei de modele.
Pe listă figurează un prim model electric în 2020, iar Akira Marumoto, CEO-ul constructorului japonez, a oferit acum mai multe detalii despre noua strategie în cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News.

Chiar dacă Mazda a încheiat deja un parteneriat cu Toyota pentru dezvoltarea comună de mașini electrice, primul model electric Mazda va fi realizat pe propria platformă. "Primul model electric Mazda va ajunge pe piața anul viitor. Dezvoltăm o nouă arhitectură pentru mașini electrice împreună cu Toyota, dar prima oară vom introduce propriul nostru model electric pe o arhitectură Mazda în 2020", a explicat el.

Interesant este că Toyota a publicat de asemenea la sfârșitul săptămânii trecute o serie de imagini cu primele sale șase modele electrice, care vor fi lansate de asemenea începând din 2020.

Între timp, Mazda a anunțat și primele informații despre lansarea unor modele plug-in hybrid, însă nu este clar dacă acestea vor fi versiuni ale unor modele deja existente. "În cele din urmă, vom introduce modele plug-in hybrid din 2021 sau 2022", s-a limitat să afirme Marumoto.

Nu în ultimul rând, Mazda a exclus varianta de a dezvolta motoare împreună cu Toyota, în ciuda parteneriatului tehnic dintre cei doi constructori japonezi.

"Nu dezvoltăm niciun motor cu Toyota. Mazda este un constructor mic, așa că trebuie să ne concentrăm pe elementele noastre unice și cred că motoarele noastre sunt unice. Dacă am împărți motoarele noastre cu alții ne-am dilua unicitatea. Prin urmare, nu avem planuri să facem asta", a completat Marumoto.

Notă: Imaginea ilustrează un CX-5 și nu are nicio legătură cu primul model electric pregătit de Mazda. 

 

  • sursa : www.automarket.ro

  76561199027436417.png

 

my tumblr - https://dragosgfxw0rld.tumblr.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.