Sari la conținut

Renault amână decizia finală în privința fuziunii cu Alianța Fiat-Chrysler.


Pintilie D. @ USP ROMÂNIA

Postări Recomandate

Renault amânÄ decizia finalÄ Ã®n privinÈa fuziunii cu AlianÈa Fiat-Chrysler: "ContinuÄm sÄ studiem propunerea cu interes" - Poza 1

 

Grupul Renault a amânat o decizie finală în privința startului negocierilor pentru o fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler, în contextul în care partenerii de la Nissan sunt pregătiți să respingă simbolic acest plan.
 

Consiliul de Administrație al Grupului Renault s-a reunit marți seară pentru a lua o decizie finală cu privire la startul negocierilor pentru o fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler.
Cu toate acestea, membrii consiliului nu au ajuns încă la un acord final, motiv pentru care au decis să amâne o decizie în această privință. O nouă întâlnire este programată pentru seara zilei de miercuri, însă nu este clar dacă la sfârșitul acesteia Consiliul de Administrație va anunța o decizie finală.

"Consiliul de Administrație a decis să studieze cu interes oportunitatea unei astfel de cooperări și să extindă discuțiile pe marginea acestui subiect. Consiliul se va reuni din nou în 5 iunie, la sfârșitul zilei", menționează Renault într-un scurt comunicat de presă.

Potrivit unor informații neoficiale, propunerea finală a Alianței Fiat-Chrysler ia în calcul inclusiv noile cerințe formulate de Guvernul Franței, cel mai influent acționar al Renault.

Astfel, în cazul unei fuziuni, Franța își va păstra aceeași influență în privința deciziilor, iar Renault nu va elimina locuri de muncă de la uzinele pe care le deține în Hexagon. În plus, Franța condiționează fuziunea de participarea într-un proiect european cu Germania pentru construcția unei uzine pentru baterii pentru mașini electrice, dar mai ales păstrarea Alianței cu Nissan și Mitsubishi.

Între timp, surse neoficiale afirmă că partenerii de Alianță de la Nissan sunt împotriva acestei fuziuni, însă pe de altă parte nu au posibilitatea de a bloca operațiunea. În schimb, cei doi membri Nissan din cadrul Consiliului de Administrație al Grupului Renault s-ar putea abține de la vot pentru a da un semnal simbolic împotriva fuziunii.

 

  • Like 1

  76561199027436417.png

 

my tumblr - https://dragosgfxw0rld.tumblr.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.