Sari la conținut

Autoritățile vor publica pe internet o bază de date cu toate stațiile de încărcare


Pintilie D. @ USP ROMÂNIA

Postări Recomandate

AutoritÄÈile vor publica pe internet o bazÄ de date cu toate staÈiile de încÄrcare pentru maÈini electrice din România - Poza 1

 

Autoritățile vor să publice pe internet o bază de date cu localizarea tuturor stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din România.
 

România are în prezent un număr limitat de stații de încărcare pentru mașini electrice, iar unele dintre acestea nu sunt încă afișate în mod corespunzător pe aplicații precum Google Maps.
În prezent, pentru a găsi stații de încărcare, cei mai mulți proprietari de mașini electrice folosesc aplicația PlugShare.

În paralel, autoritățile au anunțat acum că vor obliga toți operatorii stațiilor de încărcare să transmită o serie de informații despre acestea pentru ca ulterior să le publice pe site-ul de internet al Ministerului Energiei.

Astfel, operatorii stațiilor de încărcare trebuie să comunice Ministerului Energiei adresa și coordonatele geografice ale stațiilor de încărcare, capacitatea de încărcare pentru fiecare punct de încărcare, programul de funcționare și datele de contact. Ulterior, operatorii trebuie să anunțe în termen de 5 zile orice schimbare apărută în parametri de funcționare ai stației respective.

De asemenea, pe lângă stațiile de încărcare pentru mașini electrice, lista finală va include și stațiile pentru mașini electrice alimentate cu hidrogen, dar și stațiile pentru mașinile care folosesc gaz petrolier lichefiat (GPL), gaz natural comprimat (GNC) sau gaz natural lichefiat (GNL).

Decizia va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la aprobarea ordinului emis de Ministerul Energiei.

Pentru moment nu este clar dacă toate aceste date vor fi publicate pe site-ul oficial al Ministerului Energiei sub forma unei aplicații asemănătoare cu PlugShare sau într-o formă mai puțin intuitivă.

 

  • Like 1

  76561199027436417.png

 

my tumblr - https://dragosgfxw0rld.tumblr.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.