Sari la conținut

Situație GRAVĂ - Armata, scoasă din cazărmi pentru a interveni la inundații


Pintilie D. @ USP ROMÂNIA

Postări Recomandate

Militari şi mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă, în judeţele Alba şi Buzău, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de ploi şi pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice.

 

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, militari din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acţionat, la solicitarea Prefecturii Buzău, cu o autospecială pentru transportul apei în sprijinul populaţiei afectate din localitatea Vipereşti, judeţul Buzău.
 

De asemenea, duminică, 2 iunie, 15 militari şi patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu "Apulum", Brigada 10 Geniu, acţionează, la solicitarea Prefectului de Alba, pentru degajarea căilor de comunicaţii în localitatea Răchita, judeţul Alba.

În regiunile aflate sub incidenţa codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naţionale a păstrat în permanenţă aproape 5.000 de militari pregătiţi pentru intervenţie (dintre care aproximativ 2.600 pot acţiona în primă urgenţă) şi 834 de mijloace tehnice pentru a acţiona în sprijinul populaţiei afectate de calamităţi naturale, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă.

La nivelul instituţiei militare este monitorizată permanent situaţia din teritoriu, iar subunităţile de intervenţie continuă să fie pregătite pentru a acţiona, la cererea autorităţilor, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de cazuri.

  76561199027436417.png

 

my tumblr - https://dragosgfxw0rld.tumblr.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.