Sari la conținut

”Rebelul” Nick Kyrgios, amendat cu 20.000 de euro


stranger

Postări Recomandate

Australianul Nick Kyrgios a fost din nou în prim-plan, în partida din turul doi, la Masters-ul de la Roma. Tenismenul a pierdut meciul cu suedezul Casper Ruud prin descalificare, după ce a aruncat cu un scaun pe teren şi a părăsit apoi terenul de furie.

 

Imaginea articolului âRebelulâ Nick Kyrgios, amendat cu 20.000 de euro, dupÄ ce a aruncat un scaun pe teren la turneul de la Roma | VIDEO

 

Kyrgios a pierdut primul set, 3-6, dar l-a câştigat pe al doilea, la tie-break. Punctul culminant s-a consumat în setul decisiv, după o serie de proteste şi avertismente primite din partea arbitrului de scaun. La scorul de 1-1, după ce tocmai îşi pierduse serviciul, Kyrgios a fost sancţionat de arbitru cu game de penalitate pentru comportament nesportiv. Australianul a dat cu racheta de pământ, apoi a ridicat un scaun pliant din zona în care ar fi trebuit să se aşeze la schimbul de terenuri şi l-a aruncat ostentativ spre suprafaţa de joc. Australianul şi-a făcut apoi bagajele şi a părăsit terenul, înainte ca o altă măsură să fie aplicată.

 

Kyrgios s-a făcut nevăzut din complex şi nu a mers la conferinţa de presă obligatorie. În consecinţă, australianul va pierde toţi banii câştigaţi la Roma. Recidivist, Kyrgios a primit şi o amendă de 20.000 de euro şi cele 45 de puncte ATP.

 

"O zi plină de evenimente e puţin spus. Emoţiile m-au copleşit, iar atmosfera de ieri a fost una nebună. A fost foarte trist că s-a întâmplat astfel. Scuze, Roma, ne vedem data viitoare, poate", a scris Kyrgios, pe Instagram, citat de BBC.

 

Ediţia de anul trecut a avut parte de un incident din aceeaşi categorie. Karolina Pliskova a distrus scaunul de arbitru într-una dintre cele mai dure incidente consumate vreodată în circuitul feminin. Partida s-a încheiat totuşi pe teren, însă sportiva din Cehia nu a avut drept de participare la Roland Garros.

 

Kyrgios a început ediţia 2019 a turneului de la Roma cu un derapaj în afara terenului. Într-un interviu acordat lui Ben Rothenberg, australianul l-a desfiinţat pe autoritarul lider al circuitului ATP, Novak Djokovic: "Djokovic are o obsesie bolnavă de a fi plăcut. Vrea să fie Federer. Simt că îşi doreşte să fie iubit atât de mult, încât nu-l suport! Întreg ritualul de după victorie este penibil, o adevărată ruşine".

 76561198927691959.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.