Sari la conținut

Țara care „iese” de pe internet ca să arate că se descurcă fără restul lumii


PauLGamerRo

Postări Recomandate

Internetul, așa cum s-a dezvoltat el până în prezent, e dominat în Europa de produsele digitale ale americanilor. Și asta nemulțumește câteva state. În cazul de față, Rusia vrea să fie mai independentă.

Rusia plănuiește un exercițiu de independență digitală. Țara a pregătit un plan de dezvoltare a unei rețele interne de internet, iar acum lucrează la o lege care să forțeze și furnizorii să ajute la implementare și la separare. Testul cu deconectarea de la internet n-are o dată certă, dar ar trebui să se desfășoare înainte de 1 aprilie, când nu vor mai putea fi aduse amendamente legii.

Autoritățile din Rusia colaborează cu furnizorii de internet și cu operatorii telecom din țară ca să își ofere suportul pentru deconectare. Testul, mai mult un experiment național de scurtă durată, are scopul de-a aduna informaţii privind capacitatea țării de-a putea fi independentă de conexiunea la internetul global – în special, indepedentă de serverele din alte țări.

Dincolo de dorința de independență, planul Rusiei mai are o latură: țara vrea să oprească redirecţionarea traficului de date prin servere din alte țări. Motivul e că ce se întâmplă pe internetul din Rusia ar putea fi monitorizat de alte țări. Traficul ar fi redirecționat doar prin puncte aprobate sau administrate de Roskomnazor, autoritatea care se ocupă de reglementarea comunicațiilor în Rusia.

Companiile mari din telecomunicații și-au arătat, până acum, susținerea față de acest demers. În practică, nu sunt de acord cu implementarea tehnică și majoritatea consideră că treaba asta poate cauza probleme destul de mari.

Proiectul de lege a fost înaintat în decembrie 2018. Până vom afla ce se întâmplă cu legea, dacă trece sau nu, dar și în ce formă, trebuie să știi că planul e ca, până în 2020, circa 95% din trafic să treacă prin servere locale (sau aprobate de autorități). Președintele Vladimir Putin e încântat de idee, astfel că, foarte probabil, legea nu va avea mari probleme în parlament.

Ce s-ar putea întâmpla în Rusia e să fie aplicat modelul din China, unde statul controlează comunicațiile. Rusia nu-i departe de cenzură, cum s-a văzut în cazul Telegram, iar acum vrea mai mult control.

Cine nu respecta nu este respectat!

Contact:Steam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.