Sari la conținut

Klaus Iohannis își anunță o campanie în forță


Dragos #USP

Postări Recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că se așteaptă să fie acuzat că va intra în campanie cu ocazia referendumului din 26 mai dar că este normal să facă campanie „pentru România” și a promis că va face campanie împotriva luptei PSD contra Europei.

„Voi fi acuzat ca fac campanie. E normal sa fac campanie pentru Romania. Eu de cand sunt presedinte ma implic pentru Romania. Pentru asta, da, voi face campanie. Voi face campanie pentru o Romanie europeana, justa, asa cum si-o doresc romanii, nu asa cum si-o doresc pesedistii. Au risipit banii pe pomeni electorale, au nevoie sa le dati o lectie, iar aceasta lectie se va da in prima etapa cu referendumul. S-au adoptat nenumarate decizii gresite, au luptat impotriva multinationalelor, Europei, justitiei, opozitie. Eu, presedintele Romaniei, voi face campanie impotriva acestor abuzuri, eu voi face campanie impotriva acestor decizii pentru ca e datoria oricarui om cinstit, patriot, european, sa faca campanie pentru o Romania mai buna. Eu ma voi implica. Dragi romani, va astept la referendum”, a spus Iohannis.

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, întrebările la referendumul pe justiție.

Întrebările la referendum:

„1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendum organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.

Potrivit legii 3/2000 privind organizarea refernedumului, actualizată în vara anului trecut, se arată că pragul necesar pentru validarea referendumului este de minim 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

„ART. 5 (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi. (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente”, prevede legea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.