Sari la conținut

Barcelona, victorie istorică: şi-a depăşit marea rivală la meciuri directe, după 87 de ani. Alte recorduri pentru Messi&Co


Ellement.

Postări Recomandate

barcelona deschidere

Barcelona a învins marea rivală pentru a doua oară în decurs de doar câteva zile, după ce o eliminase şi din Cupă, tot pe Bernabeu. De data asta, catalanii au motiv dublu de bucurie: au scos-o complet pe Real din calculele pentru titlu, dar la fel de important e şi alt aspect - şi-au depăşit rivalii la capitolul victorii directe (96-95) în meciurile oficiale pentru prima oară în ultimii 87 de ani.

Granzii Spaniei aveau până la confruntarea din această seară câte 95 de victorii în partidele oficiale, iar 51 de derby-uri s-au încheiat la egalitate.

Barcelona şi-a egalat rivala la capitolul succese miercuri seară, când a învins-o cu 3-0 pe Real Madrid pe Santiago Bernabeu, în returul semifinalelor Cupei Spaniei, şi s-a calificat pentru finala contra Valenciei.

Real, 0 şanse la titlu
Echipa lui Ernesto Valverde avea un avans confortabil faţă de cea a lui Santiago Solari în Primera Division. Acum, între cele două sunt 12 puncte, astfel că Real nici măcar nu mai poate visa la titlu.

Judecând după cum evoluează, Messi&Co aproape că şi-au acontat titlul cu numărul 26. Atletico Madrid mai păstrează o mică şansă, "los colchoneros" urmând să revină la 7 puncte de catalani dacă se impun duminică, în deplasarea de la Real Sociedad. Totuşi, chiar şi Simeone pare să fi înţeles că echipa sa nu o poate opri pe Barcelona. Întrebat înainte de El Clasico dacă va fi fanul Realului, pentru că acest lucru i-ar permite formaţiei sale să se apropie de Barcelona, "Cholo" a lăsat de înţeles că e foarte complicat să mai depăşească trupa lui Valverde.

Barcelona are în ultimii 14 ani la fel de multe victorii pe Bernabeu ca în restul istoriei
Barcelona a mai stabilit o performanţă istorică odată cu victoria de sâmbătă seară: a ajuns, din 2004 încoace, la acelaşi număr de victorii obţinute pe Santiago Bernabeu ca în toată istoria, până în 2003.

Gruparea blaugrana are 13 victorii în 22 de derby-uri contra lui Real Madrid începând cu 2004, după ce câştigase doar 13 partide în precedentele 74 de vizite pe Santiago Bernabeu, până în 2003.

Barcelona are 11 victorii în ultimii zece ani pe arena lui Real Madrid.

sursa: digisport.ro

RETRAS !

                                                                                                                                                                            

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.