Sari la conținut

Ce înseamnă Hardware ?


cRRRisa ;x

Postări Recomandate

Hardware.png

 

Hardware

Hardware-ul este partea fizică a unui sistem informatic, spre deosebire de software, care este partea logică - cea care comandă Hardware-ul prin intermediul unor programe (aplicații,sisteme de operare si drivere) - şi de datele asupra cărora operează respectivul sistem de calcul.

Termenul este un cuvant englez care se pronunță aproximativ 'hard-uer' şi se traduce uzual cu echipament solid sau şi cu articole de fierărie (de menaj). Hardware este ansamblul elementelor fizice si tehnice cu ajutorul cărora datele se pot culege, verifica, prelucra, transmite, afişa şi stoca, apoi suporturile de memorare (dispozitivele de stocare) a datelor, precum şi echipamentele de calculator auxiliare - practic, toate componentele de calculatoare şi rețele de calculatoare concrete, tangibile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.