Sari la conținut

Ce înseamnă Software?


cRRRisa ;x

Postări Recomandate

Software.png

 

Software

Prin software, soft sau rareori si ,,logicial" se înțelege un sistem de programe pentru calculatoare incluzând procedurile lor de aplicare, sistem furnizat odată cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de către utilizator sau şi cumpărat din comerț de-a gata. Prin contrast, cuvântul hardware deaemnează partea fizică a calculatorului sau a sistemului informatic respectiv. În general, pentru a funcționa, un sistem informatic are nevoie de ambele componente, în plus şi datele care trebuiesc prelucrate. Uneori şi aceste date sunt considerate a face parte din software. 

Componenta software poate include toată gama de produse de programare, uzual formată din sistem de operare, drivere şi programe de aplicație. În anumite cazuri speciale părți din software se înglobează din construcție în hardware - prin folosirea de circuite integrate preprogramate.

În unele domenii, prin software se înțeleg în primul rând datele cu care lucreaza aparatele sau calculatoarele, cum ar fi imaginile digitalizate, sunete sI piese muzicale, clipuri video şi multe alte date asemănătoare. În caz extrem, până şi purtătorii fizici de date sau "mediile" sunt considerate a fi "software", ca de exemplu discurile optice de tip CD şi DVD, casetele video VHS, casetele audio ş.a.

Un termen înrudit dar distinct este firmware-ul, numit si microprogram sau microcod.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.