Sari la conținut

YonutzX

Veteran
  • Număr conținut

    108
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de YonutzX

  1. Salut, m-as putea oferi si eu daca mai sunt locuri, iti dau mesaj incurand pe steam.
  2. Google Maps poate afisa acum si dezastrele naturale printr-un sistem denumit SOS Alerts. Acestea vor aparea pe harta precum o un pericol pe traseu sau pe drumurile din apropierea rutei. Alertele vor fi in timp real si sunt aplicate pentru: cutremure, inundatii sau alte fenomene meteo grave, o tornada sa zicem. Pe langa avertizarea de baza vor fi oferite si informatii suplimentare despre rezultatele catastrofei, link catre publicatiile de stiri dar si alte recomandari. SOS Alerts functioneaza momentan doar in SUA.
  3. Facebook a anuntat astazi criptomoneda Libra despre care se zvonea de mai bine de 1 an. Este anuntata oficial acum si va fi disponibila de anul viitor si sunt deja 28 de parteneri dispusi sa o foloseasca. Moneda Libra va fi detinuta de compania Calibra, o entitate noua care nu are legatura cu Facebook, in teorie, desi tot de ei a fost creata. Practic Calibra nu va avea acces la informatiile tale personale pe care Facebook le detine prin retelele lor sociale sau serviciile de mesagerie. Libra are o valoarea egala cu cea a dolarului, dar in timp va avea propria ei valoare. Pana anul viitor vor exista 100 de companii ce vor fi afiliate Libra Association. Moneda Libra va fi mentinuta de parteneri prin niste noduri. Va exista si un portofel virtual disponibil pe iOS si Android si se vor putea trimite bani direct in Messenger catre orice contact din lista.
  4. Pixel 3 ne-a demonstrat ca o singura camera foto poate fi imbatabila, iar multi producatori ne-au demonstrat ca un numar mare de camere foto nu inseamna o calitate mai buna. Dupa ce aceste lucruri au fost dovedite, Sony pare ca lucreaza in reluare. Pentru ca un telefon cu 6 camere foto principale a scapat pe internet. Telefonul arata astfel si pe langa cele 6 camere principale (5 + 1 un senzor ToF) va avea si alte 2 camere frontale. Sursa acestei informatii este de incredere, in trecut oferind informatii la fel de precise. Pe partea din fata sunt doi senzori de 10MP si un senzor ToF de 0.3MP. Pe spate regasim senzori de 20, 48, 16, 5, 12 si 0.5MP. Intelegem ca unii pot fi pentru Wide, Zoom si normal, insa ceilalti nu stim ce fac. Nu stim cum se numeste acest telefon si nici cand va fi lansat, probabil in toamna la IFA Berlin.
  5. Sunt destul de familiarizat cu monitoarele Zowie by Benq si am fost incantat sa aflu ca un nou model a ajuns in Romania disponibil pentru review. In buna traditie a producatorului am primit ceea ce mi-a fost promis, insa consider ca trebuie sa se intample cateva schimbari majore la un anumit capitol. Monitorul pe care l-am folosit pret de cateva saptamani se numeste XL2536 si este noua gama cu diagonala de 25 inch. Design-ul nu s-a schimbat mai deloc, poate foarte foarte mici modificari la picioar. Daca ati luat contact pana acum cu un monitor Zowie sau ati mai citit un review despre un astfel de monitor, atunci s-a cam terminat smecheria, daca imi permiteti sa ma exprim asa. Acest monitor este in proportie de 95% identic cu celelalte modele ale companiei pe care eu le-am mai testat pana acum. Nu stiu daca este un lucru rau sau nu. In practica nu este deloc un lucru rau pentru ca monitorul ofera o experienta de gaming impecabila, iar aceste monitoare sunt folosite inclusiv un eSport de catre jucatori profesionisti. Insa ma numultumeste design-ul care pare sa fie acelasi de cativa ani. Nu spun ca este un design nereusit, din contra, monitorul are toate functiile de care ai nevoie, insa mi-a fost dat sa vad monitoare mai aratoase in ultima perioada. Si desi calitatea imaginii si performanta sunt mai importante decat design-ul, stiu asta, sigur vor aparea carcotasi care vor evita acest model din cauza aspectului.
  6. Daca pana acum am fost invadati de tot felul de produse de gaming, care mai de care cu iluminare RGB pe toate partile, Opera vine cu un browser dedicat pentru asa ceva. Nu are iluminare RGB, dar are alte functii pentru cei se joaca foarte mult. Scopul acestui browser este de a consuma cat mai putine resurse atunci cand va jucati. Multi gameri se joaca in timp ce urmaresc un stream pe Twitch sau Youtube, iar Chrome-ul consuma multa memorie RAM si nu oricine isi permite un sistem de top. Opera GX este un browser care teoretic va rula cu resurse minime si va oferi un control simplu. Are functiile de baza, extensii si chiar integrate cu Twitch. Dispune si de o functie noua unde gamerii pot gasi informatii din gaming, stiri ale zilei, toate direct intr-o interfata fara a accesa un site. Este vorba de functia GX Corner. Evident ca arata ca un browser de gaming (nu ca pana acum stiam cum arata unul) adica cu design „periculos” in culori negru si rosu, dar cu posibilitatea de schimba coloritul ulterior.
  7. Ca sa va numi HongMeng sau ArkOS nu stim inca sigur, insa interesant este faptul ca Huawei lucreaza cu Oppo, Vivo si Tencent pentru dezvoltarea acestui sistem de operare proprietar. Primele telefoane cu noul sistem de operare vor ajunge in cateva luni pe piata si vor fi modele mid-range sau low cost. Noul sistem de operare nu este unul 100% realizat de Huawei asa cum credeam pana acum ci pare sa fie unul conceput de 4 companii. Zvonurile spun ca va fi cu 60% mai rapid decat Android-ul pe care il cunoastem noi. Din pacate noile telefoane pe care Huawei urmeaza sa le lanseze, P40 sau Mate 30, nu vor ajunge si in Europa. Vor fi modele cu HongMeng OS care vor functiona momentan doar in China pana cand Huawei va reusi sa puna sistemul de operare la punct.
  8. Anul acesta pare sa fie unul foarte foate greu pentru Huawei. Daca anul trecut au avut o crestere in vanzari cu 50% mai mare fata de 2017, adica au vandut 59 de milioane de telefoane, anul acesta ar putea pierde pana la 60% din vanzari. Stiti deja de ce. Dupa ce ordinul lui Trump va ajunge in vigoare atunci Huawei va deveni parte din istorie daca nu reuseste sa se impuna in viitor cu propriul sistem de operare. Deja 2 operatori din Franta au refuzat sa mai comercializeze brandul Honor din motive evidente. Iar daca noile modele ce urmeaza sa-si faca debutul in cateva zile nu se vor vinde la ritmul calculat, cel mai probabil vor iesi singuri din piata. Insa daca aceste produse se vor vinde bine sunt mici sanse ca Huawei sa nu aiba o pierdere atat de mare. Insa o pierdere de 60% este foarte mare si de vina vor fi oamenii care vor refuza sa mai cumpere telefoanele din moment ce acestea nu vor mai avea update-uri sau nu mai pot functiona corespunzator.
  9. O echipa Adobe si UC Berkeley au realizat un AI capabil sa detecteze fetele ce au fost modificate in Adobe Photoshop. Cercetatorii spera ca acesta functie sa fie utila in detectarea imaginilor false, inselatoare. Mai mult decat atat permite tuturor sa descopere manipularea din imagini fiind un soft pe care oricine il poate utiliza. Softul va detecta in pricinpal modificarile facute cu Photoshop Face Away Liquify, care a fost conceputa pentru a schimba ochii, gura si alte caracteristici ale fetei.
  10. Numele dmv? Ce varsta ai? Descrie-te in cateva cuvinte : Ma numesc Ionut, am varsta de 16 ani, sunt din Galati, momentan la liceu si sunt pasionat de gaming. De ce doresti acest grad? Cu ce ai putea sa ajuti? : Fiind activ pot ajuta membrii noi de pe server atunci cand au nevoie fiind mai mereu intrat. UniqueID : p2FIaGI/zplbbOhpf/zVALOLG6U= Ce propunere ai pentru TeamSpeak3 pe care doresti sa o expui? : Niciuna deocamdata.
  11. QNAP a lansat MediQPACS, o aplicatie care transforma NAS-ul intr-un server PACS privat. PACS este acronimul de la Sistem de Arhivare si Comunicare Imagini) si ajuta utilizatorii sa efectueze copii back-up securizate (foarte important) ale fisierelor DICOM (Imagistica Digitala si Comunicatii Medicale). MediQPACS permite accesarea, vizualizarea rapida si gestionarea fisierelor medicale, fiind o alternativa accesibila la un server PACS propriu in cadrul HIS (Sistemele de retele ale spitalelor), cu disponibilitate 24/7, management central si stocare fiabila. „Fișierele DICOM care conțin date ale pacienților au în general dimensiuni mari, ceea ce duce la potențiale probleme de stocare în spitale, clinici și alte facilități de asistență medicală. Cu aplicația MediQPACS pentru NAS-urile QNAP, aceste fișiere masive DICOM furnizate de sistemele și procesele medicale conectate, precum și AET pot fi stocate securizat și centralizat. NAS-urile QNAP oferă, de asemenea, diferite metode de extindere a capacității pentru a se potrivi viitoarelor cerințe de stocare a datelor„, a declarat Anay Badavne, manager de produs în cadrul QNAP. Prin aceasta aplicatie poti identifica fisierele DICOM, tag-uri si informatii despre pacienti, analize si studii recent asociate pacientilor. Aplicatia MediQPACS este disponibila in limba engleza si poate fi descarcata din QTS App Center.
  12. Nu stiu daca stiti povestea Bugatti Veyron. Ideea e simpla, masina aceea a fost facuta de Volkswagen doar pentru a arata ca se poate face o masina de 1000 CP pe care o poti folosi pe strada. In realitate, compania nu castiga nimic de pe urma vanzarii, pentru ca de fapt productia costa de vreo 5 ori mai mult decat pretul de achizitie. La Samsung povestea nu e chiar la fel, dar pe acolo. Era nevoie de cineva care sa lanseze un telefon pliabil, pentru se discuta prea mult despre el. Ma asteptam sa faca asta niste chinezi, dar Samsung a luat taurul de coarne si s-a bagat destul de repede in joc. E complet inutil pentru ca e gros, e incomod, greu de protejat si e foarte scump. Da, cu siguranta vor fi niste indivizi care-l vor cumpara, dar probabil costurile dezvoltarii lui nu vor fi acoperite (nu uitati de cercetarea din spate) de acest model. Insa probabil si-au facut calculele si au tras concluzia ca trebuie testata piata cu Galaxy Fold. Ca atare, eu cred ca din punct de vedere al vanzarilor Galaxy Fold nu va fi altceva decat un esec. Insa masura esecului va determina daca merita investit mai mult in astfel de dispozitive. Iar Samsung isi merita laudele pentru asta.
  13. Solid State Technology Association sau JEDEC, a anuntat ieri noile chipuri de memorie LPDDR5, care vor fi implementate pe viitoarele telefoane mobile. Acestea vor oferi o viteza mult mai mare si un consum mai redus de energie in comparatie cu actualele chipuri LPDDR4. Rata de transfer este de 2 ori mai mare fata de generatia anterioara. Sunt oferite viteze de 3200 MT/s si 6200 MT/s. Noile memorii vin in 16 bank-uri grupate cate 4, programabile si cu arhitectura multi clock, care atinge o rata de transfer de 51MB/s. Pentru un consum redus de energie au fost implementate functiile de deep sleep precum Data Copy si Write X. Prima functie utilizeaza un singur pin pentru transferul de date. Write X transfera datele catre o adresa fixa si elimina astfel comenzile multiple dintre SoC si memoria device-ului. Acest lucru ar aduce un consum redus de energie.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.