Jump to content

Ghostica

Super-Moderator
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Other groups

Premium

Ghostica last won the day on October 25

Ghostica had the most liked content!

About Ghostica

 • Birthday January 27

Contact Methods

 • Facebook
  DA
 • Steam
  https://steamcommunity.com/id/emi27
 • Discord
  Am si de ala: = Ghostica#7328
 • Email
  DA

PC Specs & Gear

 • CPU
  I5-10400F
 • GPU
  RTX 2060 6GB
 • RAM
  16 GB RAM
 • Motherboard
  am dar nu stiu de care
 • Cooler
  am dar nu stiu de care
 • Fans
  am dar nu stiu de care
 • Disk
  2T de care nici ala care l-a facut nu stie
 • PSU
  am dar nu stiu de care
 • Case
  AeroCool ceva
 • Monitor
  2x AOC 144hz
 • Keyboard
  trust gxt
 • Mouse
  Razer Essence
 • Pad
  nu am bani
 • Headset
  Razer Kraken x
 • OS
  WINDOWS
 • More
  da-mi 2 leu

Recent Profile Visitors

1,199 profile views

Ghostica's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Well Followed Rare
 • One Year In
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

74

Reputation

 1. Se pare că bișnița cu plăcile video nu mai funcționează în cazul plăcilor video RTX 4080, dat fiind faptul că tot mai mulți scalperi se chinuie să își vândă stocurile de RTX 4080 și nimeni nu le cumpără. Dar lucrurile nu se opresc aici pentru că Newegg, unul dintre cei mai mari retaileri de componente de PC din Statele Unite, tocmai a anunțat că nu mai acceptă retururi pentru majoritatea GPU-urilor cumpărate de la ei, conform Moore’s Law Is Dead .
 2. NVIDIA a șocat pe toată lumea când a „ delansat ” RTX 4080 de 12GB luna trecută. La momentul acelui anunț, compania a susținut că produsul a fost numit greșit și confuzia a fost creată din greșeală. Iar încă de pe atunci, mulți au presupus că versiunea mai slabă a lui 4080 va metamorfoza și se va transforma în RTX 4070 Ti. Iar diferențele dintre cele două plăci nu includ doar capacitatea memoriei, ci și lățimea de bandă a acesteia și numărul de nuclee care este mai mic pe versiunea cu 12GB VRAM. Chiar dacă eram aproape sigur că placa va fi redenumită, acum am primit și confirmarea. Aceasta vine după ce Gigabyte a anunțat că va comercializa variante third-party ale RTX 4070 Ti. De obicei numele astea sunt folosite ca placeholders atunci când o companie își anunță lista de produse, dar mi-e greu să cred că va primi altă denumire.
 3. Încă de când a fost anunțat, fanii Portal (printre care mă număr și eu) au așteptat cu sufletul la gură lansarea DLC-ului care vine cu ray-tracing și NVIDIA DLSS 3. Și se pare că nu mai au mult de așteptat, deoarece o păsărică mi-a șoptit că va fi disponibil pe 8 decembrie. Și partea cea mai bună abia acum vine. Pe lângă faptul că va fi lansat în puțin peste o săptămână, noile funcții și îmbunătățiri pe care le-am menționat anterior vor veni sub formă de DLC gratuit dacă ai deja jocul de bază cumpărat. Portal cu RTX exemplifică puterea nemaivăzută a noilor plăci video GeForce RTX seria 40 și a capabilităților platformei NVIDIA RTX Remix. Fiecare cadru din gameplay beneficiază de ray tracing, texturi realiste și noi modele, dar care păstrează din înfățișarea celor originale. Pentru a atinge acest nou look, Portal cu RTX folosește o suită de tehnici grafice solicitante, care sunt accelerate de tehnologia NVIDIA DLSS. DLSS 3 permite plăcilor video din seria 40 să beneficieze de o creștere de 2,8X în performanță, lucru care face sesiunile de gameplay mai fluide, similare cu randarea nativă, în timp ce plăcile video din seria 30 și 20 vor beneficia de DLSS 2, care va oferi experiență cât mai bună în joc.
 4. @FlameAsteptam si o dovada din partea ta.
 5. Activitate slaba in ultima saptamana!
 6. Din cate stiu acum ai ajuns din vacanta, activitatea saptamanala este scazuta.
 7. După luni întregi de tensiuni, gândiri și răzgândiri , Elon Musk a cumpărat Twitter pentru nu mai puțin de 44 de miliarde de dolari. Și în stilul caracteristic lui Musk, CEO-ul și CFO-ul companiei au „zburat” de la conducere, pe lângă alți oameni importanți de la cârma firmei. Bineînțeles, asta înseamnă și că noul șef Twitter și-a actualizat biografia de pe pagina sa , iar acum descrierea spune „Chief Twit”. Mai mult, se pare că Elon Musk se va ține de cuvânt când vine vorba de libertatea de exprimare pe platformă. În prima sa postare de după finalizarea achiziției, cel mai bogat om din lume a spus că „pasărea a fost eliberată”, fiind o referință clară la logo-ul Twitter și la ideologia sa mai relaxată privind conținutul care este permis pe platformă. Cu toate astea, el a declarat că nu vrea ca Twitter să ajungă un loc unde lumea promovează discursuri pline de ură sau o platformă pentru rasiști, homofobi sau orice alți promotori ai diviziunii sociale. Asta înseamnă că Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, va rămâne banat de pe platformă, deși Elon Musk a susținut în trecut că decizia de a-l înlătura pe Trump de pe Twitter a fost una greșită și prostească. Ca o scurtă recapitulare, în luna aprilie a acestui an, Elon Musk a declarat că vrea să le cumpere compania, într-o tranzacție în valoare de 44 de miliarde de dolari. La o lună mai târziu, șeful Tesla și SpaceX a încercat să se retragă din deal, pe motiv că pe Twitter funcționează mai mulți boți decât liderii companiei i-au comunicat inițial. În acel moment, Musk a fost dat în judecată, fapt care l-a făcut să se răzgândească din nou și acum, el este noul șef al Twitter.
 8. Meriti o sansa, dar mareste activitatea zilnica!
 9. De acum, vei vedea reclame în tab-ul principal al App Store . Asta marchează o schimbare radicală față de formatul de până acum, în care utilizatorii care intrau pe aplicație vedeau diferite aplicații alese manual de echipa editorială de la Apple. Ce înseamnă mai exact asta? Hai să elaborăm. Primul lucru pe care îl vei vedea pe pagina principală a App Store sunt reclame plătite pentru aplicații, iar asta nu e tot. Mai mult, când intri pe pagina unui program sau al unui joc, în noua secțiune „You Might Also Like” din partea de jos a paginii vei da și acolo de reclame. Cu toate astea, trebuie să dau o bilă albă pentru că reclamele respective sunt marcate ca atare. Fiecare spațiu publicitar, dacă îi pot spune așa, are un fundal albastru și un semn mic pe care scrie „Ad”.
 10. Competitorul direct pe piața plăcilor video, AMD, este așteptat să lanseze noile plăci din seria RX 7000 pe data de 3 noiembrie. Evenimentul va avea loc, așa cum am spus, pe 3 noiembrie, la 23 ora locală. Totul va fi transmis live din Las Vegas pe canalul de YouTube AMD iar cei care nu reușesc să îl vadă așa vor avea acces la o înregistrare integrală pe site-ul oficial . Plăcile grafice vor avea la bază arhitectura RDNA 3, iar zvonurile spun că performanțele seriei RX 7000 vor fi substanțial mai mari față de cele ale seriei RX 6000 , așa cum e și normal. Mai mult, conform unor informații date de un leaker cu o reputație destul de bună, plăcile noi ale taberei roșii vor fi mai ieftine când vine vorba de producție față de plăcile NVIDIA, ceea ce se va reflecta în prețul de la raft. Aceeași sursă susține că vârful de gamă AMD nu va fi, totuși, la fel de puternic ca RTX 4090 , dar dacă prețul este substanțial mai mic, competiția în piață poate fi acerbă datorită raportului preț-performanță pe care AMD se pare că îl va avea. Toate astea sunt speculații, însă, și va trebui să așteptăm lansarea oficială pentru a trage concluziile. Acestea fiind spuse, dacă ești în căutare de o placă video nouă, îți recomand să mai aștepți puțin. Nu vreau să îți fac speranțe cum că AMD va scoate pe piață un GPU must-buy, dar mereu este o idee bună să vezi ce oferă și competiția când achiziționezi ceva. Orice e posibil, iar AMD poate veni cu un hardware potent, la un preț bun în comparație cu tabăra verde. Iar dacă refuzi să-ți bagi in PC o placă video NVIDIA , odată cu lansarea RX 7000, cu siguranță prețul pentru seria RX 6000 va scădea, transformând seria precedentă într-o opțiune și mai bună dacă bugetul este principalul factor de decizie pentru tine.
 11. Google nu va mai actualiza browserul Chrome pe această versiune de Windows, împreună cu 8.1. Cu toate astea, nu dispera! Vei putea să folosești în continuare browserul, doar că acesta nu va mai primi ultimele funcții și patch-uri de securitate disponibile. Ultima versiune pe care Google a planificat-o pentru sistemele mai vechi de operare este denumită „Chrome 110” și este așteptată pe data de 7 februarie 2023, conform declarației oficiale . De asemenea, cei de la Google recomandă utilizatorilor care vor să se bucure în continuare de ce are mai nou de oferit browserul să facă update la Windows 10 sau Windows 11 .
 12. După ce, recent, YouTube a introdus ID-uri unice pentru utilizatori , acum Google implementează mai multe funcții cerute de comunitate, cum ar fi pinch to zoom. Pe lânga asta, YouTube se poate lăuda acum cu o interfață nouă și îmbunătățită, care arată mai bine și funcționează și mai bine. Funcția de pinch to zoom (mărire a conținutului prin mișcarea degetelor pe ecran), disponibilă atât pentru mobil cât și pentru web, gândită pentru a vedea detalii fine în clipuri. O altă funcție interesantă este ceea ce oficialii Google numesc „precise seeking”. Practic, de fiecare dată când vei naviga la un punct anume din clip folosind bara de progres din partea de jos a ecranului, vei vedea mai multe thumbnail-uri care îți indică ce se întâmplă în clip în acele momente. Acest lucru îți va ușura dramatic munca atunci când îți aduci aminte că ai văzut ceva într-un video dar nu mai știi exact ce și unde, sau când te uiți la un tutorial și vrei să dai skip direct la partea care te interesează.
 13. Te astepam cu mare drag, si spor la munca!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.