Sari la conținut

Tabel Lideri

Conținut Popular

Afișez conținut cu cea mai mare reputație pe 06.04.2021 în toate secțiunile

  1. Spor Mama,am crezut ca si tu te retragi:)))))
    2 puncte
  2. Eu zic sa te mai gândești și sa nu iei o decizie la nervi. Aia e, ai greșit, se întâmplă. Nu trebuie sa te retragi numai pentru atât.
    2 puncte
  3. Acceptat ca Moderator. Acceptat ca Moderator. Acceptat ca Moderator. Campania s-a inchis. Restul doritorilor pot face cerere in urma activitatii pe care o au si a altor cerinte aici: .
    1 punct
  4. Hai mai Mamba nu e nevoie, nici chiar asa =(
    1 punct
  5. Stai aici ca esti mai mult decat capabil nu ma enerva:))
    1 punct
  6. Ramai in staff,nu are rost sa te retragi Pls:(((
    1 punct
  7. 1 punct
  8. Multumesc pentru urarile de bine. Apereciez
    1 punct
  9. Cerințe să acorzi zilnic forumului între trei sau patru ore pentru moderare minim 150 posturi minim 1 luna vechime fără avertismente/sancțiuni în ultima lună să știți foarte bine regulamentul general al forumului, precum și regulamentele din celelalte categorii fără istoric ce implică înșelătorii sau neseriozitate să știți să cooperați într-o echipă, cât mai plăcut să știți să vă păstrați calmul când sunteți provocați Model cerere Moderator: Nume: Vârsta: Categoria pe care vrei s-o moderezi: Contact (Steam/Discord/Facebook/etc.): De ce dorești să fii moderator?: Experiență în domeniu:
    1 punct
  10. Bro, nu am luat o decizie la nervi, doar ca is dezamagit caci Angrry a dat ban acelui codat doar pentru ca a facut parte din staff, si nu mai revin in staff, pentru ca mna, nu stiu sa joc si dau ban aiurea imi pare bine ca tineti la mine, dar poate ne vom mai revedea pe server, dar nu ca si colegi, ci doar ca prieteni
    0 puncte
Acest tabel lideri este setat pe București/GMT+02:00
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.